приказки от деца

Начало | приказки от деца | В страната Фантазия

В страната Фантазия

Дани Пенев, 10 г., Павликени | 2007-12-06

Александър четеше книгата “В страната Фантазия”. Изведнъж нещо зашумя. От книгата излезе черен дим. Момчето се изплаши. Затвори очи, а когато ги отвори след малко разбра, че е влязъл в приказката.
Той се озърна. Навсякъде около него се виждаха гори и планини. Тръгна. Премина през гората. Пресече изпречилата му се на пътя река. И тъкмо щеше да изкачва един хълм, когато пред себе си видя Фродо и черно-сивия му дракон Георгий. Драконът беше с две глави, имаше двадесет очи и жълти рога. Фродо носеше пръстен. Той каза на момчето, че трябва да го унищожат в град Осерваторс. Обясни му още, че трябва да минат през седемте пазители на вратата, които са големи колкото петдесет слона. Те имали по едно око, опашка като боздуган и люспеста кожа.
Преди да тръгнат на път, Фродо изрекъл заклинанието: “Исперитос марагатур фелей усперинатол!” и Георгий получил меч и две ръце.
Вървели три дни и три нощи без да спират нито за миг. На четвъртия ден стигнали до Оловния пазач. Драконът минал между краката на пазача за заблуда, а Фродо го унищожил.
Тримата приятели продължили своето пътуване. Минали през огнената гора. Там ги чакал Огнения пазач. Този път на ход бил Алекс. Той хвърлил кофа с вода върху великана, който веднага се разпаднал на земята.
Ред било на Водния пазач. Георгий забол рог в главата му. Това не подействало. Но смелият дракон не се отказвал. Започнал да бълва огън срещу него и така малко по малко пазачът се изпарил.
Дошъл редът и на Металния пазач, и на Мраморния, и на Природния. Фродо, Алекс и Георгий ги победили.
Но останал за последно най-силният и страшен пазач – Отровния. Фродо замахнал със своя меч, но пазачът го ранил. Алекс веднага започнал да го обстрелва със стрели и след известно време го повалил.
За радост на всички четвъртокласникът помнел какво е научил в часовете по човек и природа и намерил билката Ванкос, с която излекували Фродо.
Много скоро след това те стигнали безпрепятствено до града и унищожили пръстена.
Като се върнали ги наградили с медали. Георгий вече се казвал Гошко, а Александър (Алекс) – Дани. Те вече били неразделни приятели.
Изведнъж се появил пак черният дим и отвел Дани у дома. Той разказал за случилото се, но никои не му повярвал. Е, не точно никой!


Коментари
8 коментара

Симона Коприщенова, 10 г.,

Публикувано на 04.09.2008

Таэи прикаэка е чудесна!много ми харесва!

Таня Кирилова, 10 г.,

Публикувано на 23.10.2008

Не същата като истинската

Жули Златева, ,

Публикувано на 01.11.2009

много е хубаво съчинението ти браво

, 12 г.,

Публикувано на 01.11.2009

много е хубава браво

Съни , ,

Публикувано на 16.01.2010

Идеята е взета горе долу от "риказка без край",но само в наалото.

Стела Карамфилова, 10 г.,

Публикувано на 15.10.2010

много яка книга

selena gomez, 18 г.,

Публикувано на 24.10.2010

приказката е интересна и много яка

Дани Атанасов, 10 г.,

Публикувано на 20.10.2011

Тази приказка ми трябваше за едно упражнение благодаря!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град