За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | „Дигитална раница“ ще помага на българските ученици

„Дигитална раница“ ще помага на българските ученици

Аз детето | 2022-10-03

„Дигитална раница“ ще помага на българските ученици

Електронна платформа или т. нар. „Дигитална раница“ ще даде възможност от тази учебна година учениците да се запознават безплатно с различни форми на уроци, създадени от учители, тестове и образователно съдържание.

Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов. До платформата, която в най-скоро време ще бъде отворена, ще имат достъп и родителите, за да могат да проследяват какво учат децата им, съобщиха от МОН. Министърът изрази надежда обучението да е максимално присъствено, а натрупаният опит по време на онлайн уроците и новата образователна платформа да направят ученето още по-интересно. Като важен приоритет проф. Пенов очерта и работата по механизма за обхват – да се открие всяко дете и да се приобщи в образователната система.

По думите му в училищна среда те ще бъдат възпитани да са граждани на България и на света и така ще могат да се конкурират със своите връстници от целия свят. Проф. Пенов благодари за труда на учителите, благодарение на които децата усвояват знания, които са необходими, за да просперира България. Той поздрави и родителите, които вярват в българското училище и се стремят да подпомагат процеса на образование.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град