За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | Учебни умения: подгответе се по-лесно за всеки изпит и тест като следвате тези 6 съвета

Учебни умения: подгответе се по-лесно за всеки изпит и тест като следвате тези 6 съвета

Аз детето | 2023-05-18

Учебни умения: подгответе се по-лесно за всеки изпит и тест като следвате тези 6 съвета

Всички родители и учители очакват на всеки изпит да се справяте блестящо и едва ли не да нямате нито една грешка. Това очакване не е лошо разбира се, но някога някой от тях казвал ли ви е какво точно да правите, за да е така? Ясно е, че трябва да научите материала, но знаете ли точно как? Някой споделял ли е с вас, че има различни техники на учене? Че не за всички хора е достатъчно просто да прочетат урока един-два пъти и готово и че ако не можеш да учиш по този начин, това не те прави по-глупав от другите? Просто не всички можем да запомняме нещата еднакво. Е, ако никой не ви е казвал това или просто сте го забравили, споделяме с вас 6 съвета, които помагат за по-лесно учене за изпит или тест, дори и на нас!

Внимавай в клас

Важно е учениците да обръщат внимание в клас, защото там те ще научат по-голямата част от информацията, която ще им трябва на изпита. Знаем, че с онлайн обучението през последните месеци или малко повече от година е трудно, но децата трябва да се съсредоточат и да обърнат внимание, за да могат да научат урока още в час. Да, това е напълно възможно, ако внимавате достатъчно. И ако преподавателят обяснява добре, естествено! Надяваме се, че вашите са такива!

Бъдете организирани

Колкото по-организирани сте в ученето, толкова по-лесно ще е то. Организирайте времето за писане на домашни, за четене на уроци и за почивка. Тя също е важна! Най-добрият съвет е да започнете да учите поне 1 седмица преди изпита, по малко всеки ден! Така хем ще имате време, хем ще почивате достатъчно и ще запомните по-качествено нещата. Ето това е началото на една добра организираност за учене, която ще ви помага винаги и във всичко по-натам.

Отделете време за учене

Днешните деца са заети и едва ли имат време само за себе си, сигурно ходите на допълнителни уроци, на спорт. Важно е обаче да отделяте и достатъчно време за учене. Както вече споменахме!

Отделете място за учене

Трудно е да се обработи сложна информация, ако любимата ви песен се чува във фонов режим или по-малкия ви брат, сестра гледа нещо интересно по телевизията или се вълнува от някоя електронна игра. Ето защо е важно децата да учат в спокойна обстановка. Така че си направете учебно кътче у дома, което да е тихо, добре осветено, без да има кой да ви разсейва. И ще видите, че запомняте двойно по-бързо.

Отделете си важното за научаване

Понякога децата имат много информация за пресяване, докато се подготвят за тест. Помага, ако знаете каква информация трябва да научите и в кой предмет сте най-добри. Съответно за него ще запомняте по-лесно и ще ви трябва по-малко време за учене. Приоритизирането на учебните материали позволява да определите най-добрия начин да използвате учебното си време, за да получите оптимални резултати.

Развийте ефективни умения за управление на времето

Има само определен брой часове през деня, нищо, че понякога ни трябват повече и трябва да разделите това време между училище и извънкласни дейности. За да се справите добре в училище, трябва да разпределяте времето си разумно от началото на учебната година до последния учебен ден. Помолете мама и татко да ви научат на това.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град