Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Десетгодишният Тренк – рицарят на 21-ви век

Десетгодишният Тренк – рицарят на 21-ви век

Аз детето | 2016-04-11

Десетгодишният Тренк – рицарят на 21-ви век

Десетгодишният Тренк – крепостно селянче, собственост на злия сър Вертлот, мечтае да стане рицар и да освободи семейството си. Мечът му може и да е по-тежък от самия него, но с неуморни тренировки скоро той е готов да премери силите си със страшни дракони и да спасява девойки в беда, преди да спечели сърцата им!

Една приказна страна през Средновековието има проблем с дракон и Дукът обявява турнир, за да открие най-добрия рицар, който ще пребори дракона. В замяна на победителя ще му бъде изпълнено едно желание. Междувременно 10-годишният Тренк спасява прасенцето си от лошия рицар, но не съумява да предпази баща си от това да бъде хвърлен в тъмницата на Вертолт. Тренк не се колебае и минута – той трябва да се научи да се бие, за да освободи семейството си. В града момчето получава уникалната възможност да се размени със Зинк – страхливец, който не иска да се бие. Отново атакуван от Вертолт, Тренк е спасен от младата Текла фон Хохенлоб. Заради непредвидени обстоятелства на Тренк му се налага да замени бащата на Текла в турнира. Момчето губи и сега Вертолт трябва да победи дракона, но не успява. Или почти: Тренк и Текла проследяват дракона до леговището му, където са заключени от Вертолт. По време на това неприятно преживяване обаче двамата откриват една друга страна от характера на дракона, която обяснява лошото му поведение...

Нарисуван в стила на класическите филми, с наситени цветове и изключително внимание към всеки детайл, „Малкият рицар Тренк“ ще отведе своите малки и големи зрители на едно забавно приключение, изпълнено с рицарски турнири, дракони, зли графове и добри рицари, красиви принцеси и верни приятели. След много премеждия, Тренк и неговите приятели ще покажат на децата, че най-важните неща на света са семейството, приятелите, уважението и любовта. И силен е само онзи, който ги има. Спокойно може да се каже, че „Малкият рицар Тренк“ е версията за малчугани на хитовия филм от началото на 21-ви век „Като рицарите“.

Вече можете да гледате филма по кината – уникален е!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град