интересно

Начало | интересно | Да обичаш книгите от малка: бебе на 7 месеца вече има читателска карта в библиотеката във Варна

Да обичаш книгите от малка: бебе на 7 месеца вече има читателска карта в библиотеката във Варна

Аз детето | 2022-11-07

Да обичаш книгите от малка: бебе на 7 месеца вече има читателска карта в библиотеката във Варна

Най-младият посетител на Регионалната библиотека във Варна, който има своя читателска карта, е бебе на 7 месеца, съобщи директорът на институцията Радка Калчева пред БТА. Малката Ани е редовен посетител, тъй като майка ѝ я води в Стаята на приказките. Срещите се провеждат веднъж седмично, а основната цел на тази инициатива е да бъде привлечена най-младата публика към света на книгите, допълни Калчева.

Около 25 процента от читателите, записани в библиотеката, са ученици, казва още директорът на институцията. По думите ѝ допреди няколко години младежите са търсели основно помощни материали за уроците си, сега обаче тяхната цел е намирането на интересна информация за различни извънкласни дейности и часове. Чрез сайта на библиотеката учениците имат достъп и до платформа с разнообразни образователни ресурси, припомня Калчева. Разработките са дело на професионалисти, като материалите обхващат целия курс на обучение на децата.

Според Калчева платформата набира популярност и има все повече посетители. Библиотеката реализира и инициатива, насочена към детските градини във Варна. Малчуганите могат да се радват на „Пътуващи куфарчета“, пълни с подходящи за тяхната възраст книжки. Засега библиотеката работи с 10 детски градини във Варна, сподели Калчева.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град