интересно

Начало | интересно | Да махнем слайма от неща, върху които не би трябвало да бъде

Да махнем слайма от неща, върху които не би трябвало да бъде

Аз детето | 2022-01-26

Да махнем слайма от неща, върху които не би трябвало да бъде

Да ви кажем честно смятахме, че слаймът ще бъде забравен бързо. Само че деца от различна възраст все още продължават и продължават да разтеглят, подмятат и мачкат слайм с всякакви цветове и форми. Също като тамагочито или Фърби – слаймът се връща отново и отново и става все по-забавен. Не е никак забавно обаче сред играта да установиш, че цялата ти коса, дрехи или килима са в слайм. А от толкова мачкане, игри, хвърляне това често се случва без да разбереш. Обикновено намираш слайма, чак когато мама или татко го намерят и ти се скарат едно хубаво и ти кажат, че никога повече няма да ти дадат да докоснеш слайм, защото правиш всичко мазало. И това не е най-голямата беда! Най-лошо става, когато те накарат да отговаряш за действията си и сам да махнеш нещото. Тогава дори и самия ти можеш да намразиш слайма завинаги, защото това чудо просто не се маха. Дърпаш, дърпаш и винаги остава и по косата, и по дрехите, а да не говорим за килима. И какво ще правиш сега? Лесно – чети надолу и ще ти кажем как да го махнеш и от трите неща. Лесно и бързо и след това отново да си готов за игра!

Как се маха слайм от килим

Най-лесният начин да махнете лепкавата слуз от килима е с топла вода и оцет. Добавете топла вода в кофа с оцет. Напълнете ¼ от кофата с оцет, а останалата част с топла вода. След което, използвайте мека четка, за да разхлабите слузта от килима. Топите четката за килим обилно във водата и оцета, леко търкате. Повторете това около 4 пъти и след това използвайте чиста и суха кърпа, за да подсушите. Накрая изчакайте около 1-2 часа да изсъхне и изметете или изсмучете слайма с прахосмукачка.

Как да махнем слайм от дрехи

Махнете с ръка, колкото се може по-голяма част от слайма. После напълнете леген с топла вода и поставете дрехата вътре, но така че частта със слайма да е нагоре. После сипете две супени лъжици оцет точно върху слайма и оставете да престои половин час. След това би трябвало да го махнете съвсем лесно и да сложите в пералнята. Ако случайно слузта не излезе напълно добавете към оцета и малко препарат за съдове и повторете.

Как да махнем слайм от коса

Преди години махахме дъвки от косата си, а днес вече е слайм. Е и за тук ще трябва да извадите оцета, само си затваряйте очите, защото малко ще щипе ако попадне в тях. След това смесете 600 мл топла вода и 1 супена лъжица оцет. Наведете се над мивката или направо влезте под душа и намокрете косата си, след това излейте сместа. Може да е нужно да направите това няколко пъти преди да успеете да махнете слайма в зависимост от това какво е количеството и колко зле се е залепил на косата ви. След като махнете – миете я както обикновено, но ви препоръчваме да сложите и малко балсам.



Коментари
1 коментар

Таня , 53 г.,

Публикувано на 17.09.2021

Дано да помогне, че вече ще откача с тоя слайм! И интересно как се случва на най-новите дрехи да попадне!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град