новини детски

Начало | новини детски | БНТ с програма в помощ на учениците от 7. и 12. клас

БНТ с програма в помощ на учениците от 7. и 12. клас

Аз детето | 2021-01-25

БНТ с програма в помощ на учениците от 7. и 12. клас

Българската национална телевизия и Министерството на образованието и науката обединяват усилията си за съвместно производство на образователните програми – „На фокус 7. клас“ и „Матурата на фокус“ – в помощ на учениците, за които предстоят матури.

„С БНТ 2 на училище“ отваря врати за учениците от и 7. и 12. клас на 25 януари. Произведения, теми, преразкази, пряка и непряка реч, правопис, задачи, уравнения и решения – поредица от видео уроци, които ще подпомогнат седмокласниците за Националното външно оценяване по български език и литература и по математика. „На фокус 7. клас“ ще се излъчва в понеделник и вторник от 8:00 ч. и от 15:00 ч., с повторение в събота от 8:00 ч. по БНТ 2 и повторения в същите делнични дни по БНТ 4 от 17:30 ч.

„С БНТ 2 на училище“ ще представи и „Матурата на фокус“ – езикови правила, ключови теми, идеи, мотиви, образи и герои, илюстрирани с примери и задачи. Поредицата от уроци за държавните зрелостни изпити по български език и литература за учениците от 12. клас ще се излъчва в сряда и четвъртък от 8:00 ч. и от 15:00 ч., с повторение в неделя, от 8:00 ч. по БНТ 2 и повторения в същите делнични дни по БНТ 4 от 17:30 ч.

Образователните програми „На фокус 7. клас“ и „Матурата на фокус“ са част от кампанията „С БНТ на училище“, която стартира по инициатива и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, в условията на въведеното извънредно положение в страната на 13 март 2020 година. До момента бяха излъчени 517 урока за учениците от 1. до 7. клас по общообразователните учебни предмети и за учениците от 12. клас за Държавния зрелостен изпит по български език и литература. Всички уроци са достъпни на официалната страница на БНТ – www.bnt.bgКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град