новини детски

Начало | новини детски | „10 тайни за числата знайни“ – книгата, която ще разкрие на малки и големи магията на числата

„10 тайни за числата знайни“ – книгата, която ще разкрие на малки и големи магията на числата

Аз детето | 2021-01-21

„10 тайни за числата знайни“ – книгата, която ще разкрие на малки и големи магията на числата

„10 тайни за числата знайни“ е книга за тайнствата на числата. За големите може би тези тайни са малки, защото възрастните си мислят, че всичко знаят. Но за децата няма малки тайни. „Числата са нещо много странно, някои са много зависими от тях. От 0 до 10 много ми приличаха на образи. Двойката ми прилича на пате, четворката – на малко щъркелче, осмицата е символ на безкрайност... Имах такива асоциации и реших да направя това с тази детска поема“, сподели писателят и автор на книгата Раймондо Варсано.

По думите му двойката винаги е в сянката на единицата – двойката в книгата е пате, а единицата е лебед. Препратката е, че двойката никога няма да стане единица. Авторът изрази задоволството си от оформлението на книгата и посочи, че децата се радват, а възрастните се замислят. Художникът и продуцент на книгата Петя Радивчева посочи, че е трябвало да продаде идеята на определени хора – в частност на комисията от Министерството на културата и Столичната община.

„Обясняваш я на хората, убеждаваш ги, че тази идея си заслужава, за да дадат пари за осъществяването ѝ“, отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR. Планирано е книгата да използва шрифт, който е подходящ за деца с лека и средна форма на дислексия. В част от тиража е имало образователни игри, които помагат на децата по-лесно да запомнят. Книгата е напечатана и за незрящи на брайловата азбука.

+

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град