новини детски

Начало | новини детски | На 23 януари на Витоша ще има обособена зона за спускане с шейни и други забавни снежни състезания

На 23 януари на Витоша ще има обособена зона за спускане с шейни и други забавни снежни състезания

Аз детето | 2021-01-21

На 23 януари на Витоша ще има обособена зона за спускане с шейни и други забавни снежни състезания

Първата обособена зона на Витоша за спускане с шейни ще бъде открита по инициатива на „София – европейска столица на спорта“ тази събота, 23 януари, в рамките на Витоша зимен фест 2021. Традиционният вече снежен празник край хижа „Алеко“ ще постави начало на богатата годишна програма от активности в календара на Фондацията.

Фестивалът бе иницииран от „София – европейска столица на спорта“ и се провежда за шеста поредна зима, като продължение на Световния ден на снега. Глобалната инициатива се организира за десети път и сега обединява близо 110 фестивални, спортни и забавни събития в световноизвестни зимни центрове, като част от активностите в чужбина този път заради здравните мерки са онлайн.

Първата специализирана зона за спускане с шейни ще бъде открита в събота със семейна надпревара. Мястото е малко над хижа „Алеко“, на 250 м встрани, до стария ски-влек „Боби“. От години софиянци се качват с шейни в планината, но там няма къде да ги карат и обикновено малчуганите правят това по ски-писти и пътеки, което навлича гнева на туристи и алпийци. Сега организаторите са оградили и почистили от храсти и неравности обособения район и очакват желаещите да направят първи спускания. Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с елиминации по паралелни трасета с изискване за участие на дете и родител/роднина.

Записванията са от 10.00 до 10.45 ч. в деня на феста на специален сет пред хижа „Алеко“. Участието е със собствени шейни и екипировки, като надпреварите ще започнат в 11.00 ч. по 150 м трасе, а в 11.45 ч. ще се състои кратко откриване на новата зона.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град