интересно

Начало | интересно | Бихте ли опитали хамбургер с тарантула?

Бихте ли опитали хамбургер с тарантула?

Аз детето | 2018-04-18

Бихте ли опитали хамбургер с тарантула?

Коя е любимата ви екзотична храна? И не ни казвайте, че е ананас, манго, пролетни рулца, пиле с портокалов сос или пък дори патица по пекински. Тези храни и ястия отдавна вече са станали твърде обикновени. Дори и пица с мастило от сепия (да, съществува такава пица) също не се смята за екзотична. Чудите се защо ли? Сега се пригответе! Само се надяваме преди това да сте хапнали добре, защото това ще ви накара да се съмнявате във всяка храна и особено в хамбургерите. Всъщност обичате ли хамбургери? А с какво точно – слагате ли им кетчуп, кисели краставички и кашкавал. А махате ли лука и чушките, които понякога слагат вътре? А тарантулите?

Да, правилно прочетохте – махате ли тарантулите? Този въпрос може да звучи като шега или някакво объркване, но си е съвсем сериозен, защото американски ресторант за бързо хранене предлага хамбургери, гарнирани отгоре с две огромни печени тарантули, съобщава в. „Метро“, цитирани от БТА. Заведението с иновационното меню се казва „Бул сити бургер“ и се намира в град Дърам в щата Северна Каролина. Ресторантът провежда месечна кампания с екзотични и странни деликатеси. На клиентите се предлагат кюфтета от еленско месо, алигаторски стекове, камилски бургери и питонско месо. Най-стряскащи обаче са ястията с тарантуловата гарнитура и пюрето от авокадо с плънка от насекоми.

Клиенти, опитали деликатеса и превъзмогнали отвращението си, твърдят, че паяците са с вкус на раци или скариди. Освен това тези смелчаци със здрави стомаси получават фланелка, с която да се хвалят пред приятели, че са яли тарантули.

Снимка: metro.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град