Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | 6 от най-добрите филми за котки, които да гледате

6 от най-добрите филми за котки, които да гледате

Аз детето | 2024-01-19

6 от най-добрите филми за котки, които да гледате

Всеки, който някога е имал котка, знае, че техните характери са разнообразни: те могат да бъдат загадъчни и сдържани, драматични, или направо шантави. С други думи, те са родени актьори – и могат да имат сцена за това. Точно като кучетата, котките са се доказали като безценни домашни любимци и завладяващи екранни присъствия, независимо дали става въпрос за документални филми или измислени истории. Така че, ако търсите филми с котки, които да ви забавляват през уикенда – ето ги!

Аристокотките

Оперната звезда Аделаида Бонфамил се радва на пенсиониране с котката си Дукес и котетата си. Един ден икономът чува, че Аделаида е завещала цялото си богатство на косматите домашни любимци. Той отвлича наследниците и ги извежда извън града. За щастие компанията среща бездомната котка Томас. Заедно те се опитват да стигнат до къщата на собственика без загуби. Този анимационен филм е направен от „Дисни“ през 1970 г., но зрителите го гледат с удоволствие и до днес. Сантиментална история, сладки герои и ретро анимация правят филма особено чудесен. Анимационният филм също е украсен с оживени музикални номера, включително любовна балада и дори джем от джаз квартет.

Котка в Париж

Котаракът Дино живее с момиченцето Зоуи през деня, а през нощта помага на Нико, разбойник с голямо сърце. Един ден домашният любимец носи на Зоуи много ценна гривна – и момичето решава да разбере откъде я е взела котката. През нощта тя отива да наблюдава животното и разбира, че майка ѝ е в опасност. Филмът пленява с детективски сюжет, нетипична анимация и елементи на драма. Този необичаен подход към създаването на филм беше оценен както от критиците, така и от зрителите. Филмът е номиниран за престижните награди „Оскар“ и „Сезар“ като най-добър пълнометражен анимационен филм.

Котките не танцуват

Амбициозният котарак Дани идва в Холивуд, за да стане филмова звезда. Той не успява да получи достойна роля, но заедно с приятелите си възнамерява да промени ситуацията. Срещу тях е любимката на публиката Дарла Димпъл. Момичето прави всичко възможно екипът на Дани да не навреди на кариерата ѝ. Това е мил и красиво нарисуван филм със забавен сюжет и ярки музикални номера. Разбира се, не трябва да очаквате дълбок смисъл от филма, но основната му идея все пак може да повлияе на зрителя и да го вдъхнови.

Оливър и приятели

Оливър е бездомно коте, което се скита из Ню Йорк. Скитникът има късмет: глутница улични мелези, които оцеляват чрез кражби, го взимат в своите редици. По време на една от кражбите Оливър среща богато момиче на име Джени Фоксуърт. И това запознанство ще промени живота му завинаги. Филмът е първата анимация на „Дисни“, създадена чрез компютърна обработка на изображения. По-специално, тази техника е използвана за рисуване на уникални пейзажи: градски гледки, коли, влакове. Анимационният филм е адаптация на прочутите „Приключенията на Оливър Туист“ на великия Чарлз Дикенс и вдъхва живот на класиката за деца.

Котаракът в чизми

Действието се развива много преди срещата на Шрек и Магарето. Имало едно време... Котаракът в чизми бил на лов за вълшебни зърна. Тази история обаче опетни доброто име на Котарака и го разведе с най-добрия му приятел Хъмпти Дъмпти. Години по-късно опашатият герой отново получава шанс да се справи. За да направи това, той се обединява със своя стар приятел и крадец Киса. Филмът пленява зрителя със своята цветна анимация, вълнуващ сюжет и текстурирани герои. Освен това мотивите от детските приказки в този филм са съпоставени с хумористични препратки към съвременни филми. Филмът имаше голям успех сред зрителите. Следвайки стъпките на „Котаракът в чизми“, беше заснет късометражен филм „Трима малки дяволчета“ за космат герой и три малки котенца. Освен това от 2015 г. до 2018 г. на платформата Netflix беше пуснат сериалът „Приключенията на котката в чизми“, за един и същ червенокосмест разбойник. И през 2017 г. DreamWorks Pictures пусна интерактивен анимационен филм, в който зрителят може да контролира действията на героя.

Омагьосаната къща

Тъндър е бездомно коте. В търсене на подслон той се озовава в къщата на възрастен магьосник и става спътник на стареца в представленията. Колегите му, заекът Джак и мишката Маги, се опитват да изгонят Тъндър от трупата. На всичкото отгоре собственикът на котката попада в болница, а вълшебното му имение е на път да бъде продадено от нечестен човек. И сега Тъндър трябва да защити притежанията на стария магьосник и да спечели мястото си до собственика. Това е анимационен филм на белгийския режисьор Бен Стасен, известен с произведенията си „Мърдай плавниците си!“ и „Кралското корги“. Среднобюджетният филм някак веднага привлича с липсата на претенции за грандиозност и искрен подход към изпълнението. Филмът разполага с много добре разработени поддържащи герои, както и някои привличащи окото 3D анимационни трикове. Освен това, това е много мила история за това колко е важно да бъдеш смел и да имаш истински приятели.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град