новини детски

Начало | новини детски | 200 деца ще рецитират заедно „Аз съм българче“ и ще изпеят „Питат ли ме дей зората“ в София

200 деца ще рецитират заедно „Аз съм българче“ и ще изпеят „Питат ли ме дей зората“ в София

Аз детето | 2023-02-28

200 деца ще рецитират заедно „Аз съм българче“ и ще изпеят „Питат ли ме дей зората“ в София

Няколко дни преди 3 март – Националния празник на България, се организира патриотичната кампания, наречена „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“.

На първи март 2023 г. в 12 00 часа пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ над 200 деца ще рецитират заедно „Аз съм българче“ и ще изпеят „Питат ли ме дей зората“. Те ще са облечени в народни носии и с българско знаме в ръка.

Кампанията се провежда за осма поредна година и организатори са НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1924“ – София и арткомпания „Нови звезди“ със съдействието на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. В събитието ще се включат известни личности – популярни певци, журналисти и др.

Патриотичната кампания „Аз съм Българче“ е подкрепена от Маргарита Хранова, Мими Иванова и Развигор Попов, Ники Кънчев, Етиен Леви, Хайгашод Агасян и други популярни личности.

В събитието ще вземат участие много организации и колективи, сред които и школите от Школа по народни танци с ръководители Петър Батолийски и Десислава Янева, деца от Национално средно училище „София“, ФГ „Житената питка“ при Софийска гимназия за хлебни и сладкарски технологии с ръководител и солист Георгия Райкова, както и деца от 139 Иновативно основно училище „Захари Круша“ с ръководители Дора Стоименова и Анелия Кочева и др.

Традиционно накрая около 200 деца ще изпеят „Питат ли ме дей зората“.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град