игри в дома

Начало | игри в дома | 15 интересни идеи с които да победите скуката, когато сте у дома

15 интересни идеи с които да победите скуката, когато сте у дома

Аз детето | 2018-06-15

15 интересни идеи с които да победите скуката, когато сте у дома

Да си навън е забавно – има толкова неща, които да видиш или да правиш и въпреки това всеки от нас понякога иска просто да си остане у дома. Понякога трябва да си останем вкъщи и поради други причини: прекалено много слънце, прекалено много дъжд, прекалено много вятър, може да е късно и тъмно или пък никой да не иска да ви наблюдава ако сте по-малки. Тогава трябва да си останете у дома и някак си всичко, което можете да правите ви се струва скучно и отегчително. Но не бива да е така! Животът ни не бива да е скучен в нито една минута, особено пък вашият. Предполагаме, че може да сте попаднали тук сега и то точно защото ви е скучно у дома. Ако е така – дошли сте където трябва. Имаме за вас цели 15 идеи за весели забавления. Можете да ги опитате сами или пък да поканите приятели, а защо не и членовете на семейството. С когото и да сте гарантираме, че ще победите скуката от раз!

1. Направете си палатка у дома. Въобще не е задължително да си навън и в планината, за да си имаш палатка. Ако трябва да си признаем дори и сега подреждаме столове в кръг и ги покриваме с одеяло. Това е нашата палатка, в която правим различни неща – четем книги, гледаме филмче или дори си разказваме страшни истории. Взимаме си малко бисквитки и сок или мляко и прекарваме така часове.

2. Криеница с плюшени играчки. За да играеш на криеница също не е нужно да си навън – не е нужно дори и да имаш голяма компания. Трябва само да помолиш някого да скрие из къщата плюшените ти играчки и забавлението започва.

3. Направете си пиеса. Измислете си история и костюми от дрехите, които имате вкъщи. След това я изрепетирайте и я представете на членовете на семейството. Убедени сме, че ще отделят време да видят ваша пиеса. При това можете да направите това дори и да сте сами. Може и да не ви се вярва, но много актьори излизат на сцената сами, без публика, и разказват смешки или водят монолози и хората плащат доста скъпи билети, за да ги гледат.

4. Направете си домашен боулинг с надуваема топка и няколко пластмасови бутилки от вода. Това е – супер забавно е!

5. Опитайте се да наредите най-голямата редица от изправени плочки домино една до друга. Доста е предизвикателно, а ако пък успеете, след като бутнете първата ще видите един невероятен ефект. Някои хора дори редят цели картини по този начин.

6. Направете си списък с нещата, които смятате че мама и татко правят правилно за вас и тези, които смятате, че не правят. Не се съмняваме, че ще го прочетат и кой знае, може да се вслушат в съветите ви.

7. Обичате ли малките колички. Тогава с дълъг картон и малко тиксо можете да си направите чудесна писта. След това повдигнете края на стол или маса и пускайте количките. Супер забавно е!

8. Направете си скулптури от маршмелоу и клечки за зъби!

9. Нарисувайте си портрет като се гледате в огледалото или пък ако сте повече деца се нарисувайте един друг – нямате си и представа какъв смях пада.

10. Направете си пясък, който не се мокри под вода. Как разберете тук!

11. Направете си чаено парти. Можете да поканите семейството или пък играчките си. И в двата случая ще е забавно да проучите как се прави това.

12. Направете фалшив сняг от сода за хляб и балсам за коса. Кой не би искал да има малко сняг през лятото.

13. Извадете стария пъзел и го подредете – отдавна не сте го правили, а това си е така интересно.

14. Направете си битка със снежни топки... ъъ със стари чорапи като снежни топки или пък класиката – с възглавници.

15. Опитайте се да сготвите нещо – като нищо ще се окаже, че много ви бива в това. Тук имаме за вас всякакви вкусни рецепти!

Снимки: pixabay.com



Коментари
12 коментара

М К, 14 г.,

Публикувано на 11.09.2019

Ако си сам в къщи и нямаш домино или пъзели и не си пазарувал за да сготвиш , тогава никоя идея не ти върши работа!

Стелиана Каменова, ,

Публикувано на 03.01.2020

Идеите са супер забавни!

Ева Ангелова, 10 г.,

Публикувано на 03.05.2020

Това не е интересно давайте по-яки идей *

Яница Стоянова, 11 г.,

Публикувано на 23.06.2020

Някой идеи са много готини, но ако не си подготвен, че ще останеш сам и трябва да се забавляваш, не може всички тези неща да се изпълнят...

Рая , 10 г.,

Публикувано на 16.04.2021

Всичко е супер и много забавно! Като бях няколко години по-малка си правех постоянно палатки със столовете от кухнята, но от отдавна направихме ремонт и ги няма. Ако имах столове щях да го направя пак! За другите неща всичките ги мога и веднага ще ги направя! Когато ми е скучно винаги отварям сайта az deteto. bg и винаги намирам какво да правя! Тук има много интересни неща като примерно неща от хартия рисунки и какво ли още не! Обожавам този сайт! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

От редакцията: Благодарим. :)

Георги , ,

Публикувано на 21.06.2021

magic

Георги , 11 г.,

Публикувано на 21.06.2021

скучно нещо по интересно измисляите не сме бебета на 6 години

Надя Димитрова, 25 г.,

Публикувано на 07.01.2022

Никоя от идейте не са интересни на дъщеря ми на нея й е много скучно иска да й купя кустюма на елза от замръзналото кралство но е много скъп и единствения начин е да и го ушия но платовете също са много скъпи и аз мисля да и го ушия от прост плат но тя иска да е апсулютно същия като на елза от флима и не знам какво да правя може ли да ми дадете идея как да зарадвам дащеря ми?

Даяна , 12 г.,

Публикувано на 31.01.2022

Това е скучно дайте нещо друго

Ния Стоянова, 20 г.,

Публикувано на 27.06.2022

Идеите са страхотни! Дори и да не си вкъщи.Много са интересни!

Мария , 13 г.,

Публикувано на 03.03.2023

Не сме бебета на 3 година, за да правим това. Напишете нещо като за нас тийнейджърите! Окада!

Меги , 10 г.,

Публикувано на 29.06.2023

Идеите бяха малко скучни но вярвам че сайта ще направи по-интересни!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град