фокуси

Начало | фокуси | Знаех си, че ще избереш тази карта!

Знаех си, че ще избереш тази карта!

Аз детето | 2016-11-10

Знаех си, че ще избереш тази карта!

Фокусите с карти са много и различни, но всеки фокусник трябва да знае поне един такъв – това твърдят всички добри илюзионисти, които събират огромна публика на различни сцени и представления по света. Има и такива, които са по-трудни и изискващи много тренировки и огромна сръчност, но и такива, които са по-лесни, които не звучат чак така магически и ако знаеш как се правят, пак са много впечатляващи за всички, на които искаш да ги покажеш. Освен това са и подходящи за начинаещи фокусници. Всеки от известните магове, които сме гледали по телевизията, в интернет или дори на живо е започвал именно с такива фокуси, докато стигне до невероятните, които показва днес. Така че ако имате желание да станете известен фокусник или просто това ви харесва и искате да ви е хоби, опитайте първо с този фокус.

Ще изненадате всеки, когато го накарате да си изтегли карта, а след това той с изненада ще разтвори някоя книга и ще разбере, че вие сте знаели коя карта ще изтегли той още преди учуденият ви приятел да знае, че ще му покажете такъв фокус. Но как става това? По-лесно, отколкото подозирате.

Първо разбира се ще ви трябват карти, малки листове хартия, книга и химикалка. За да не е прекалено сложно изберете само няколко, да кажем около 10 карти. Естествено с всички ще е много по-ефектно, ама и малко по-сложно, затова като начало опитайте с десет. Значи ще ви трябват и 10 листчета хартия. Картите може да са каквито решите. Трябва да ви кажем, че за да направите този фокус идеално и да не се изложите, е важно да имате добра памет, в което ние не се и съмняваме. Така че този фокус, освен забавен се оказва, че е и полезен, защото макар и малко ще помогне да запомняте нещата по-добре. И така, напишете името и числото на всяка една карта: 10 пика, поп спатия, 9 купа на отделно листче за всяка карта. Преди това можете да добавите и надпис: „Ти избра...!“, така ще се получи „Ти избра 10 пика!“ или „Знаех си, че ще избереш поп спатия!“. След това разпределете листчетата на различни страници от книгата, най-важното е да запомните кое листче за коя карта къде е и това е цялата подготовка. Лесно, нали?

Накрая отивате при човека, обяснявате му, че имате най-страхотните фокуснически способности, които той е виждал някога и го молите да си изтегли една карта и да ви я покаже. След това взимате „вълшебната“ книга, можете да кажете и няколко магически думи и отваряте страницата в която е листчето за дадената карта и готово. Там се вижда картата, която точно той си е изтеглил. Няма лъжа, няма измама. Е, може би мъничко, ама такъв е светът на магията.

Снимка: pixabay.com

Вижте още:
Най-великият фокус с карти в света
Вълшебното отгатване с карти



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град