новини детски

Начало | новини детски | Време е да се уплашим и да се забавляваме с две нови истории от книжната поредица „Goosebumps“

Време е да се уплашим и да се забавляваме с две нови истории от книжната поредица „Goosebumps“

Аз детето | 2016-10-18

Време е да се уплашим и да се забавляваме с две нови истории от книжната поредица „Goosebumps“

Фенове ли сте на страшните истории, в които са замесени няколко интересни същества, призрачни замъци и едно-две огромни страшилища? От дебюта на „Goosebumps“ (Гуусбампс, което в превод означава „настръхнала кожа“) през 1992 г. повече от 350 милиона деца са верни почитатели на поредицата. Книгите са преведени на 32 езика. В един период даже са били продавани по 4 милиона книги на месец. Така Goosebumps стават познато име във всеки дом, желано четиво за децата.

Невероятно, но факт – книжките от поредицата са накарали американските деца да пренебрегнат телевизора и компютъра и да четат, при това с удоволствие! Книжките привличат децата с ясния си език, кратките изречения, динамичния сюжет и естествено леко страховитите истории.

Авторът на поредицата определено знае как да провокира детската фантазия – с приятен диалог и драматична фабула, страшни случки и смешни ситуации. Всяка глава завършва с уловка, която кара малкия читател да иска да продължи да чете! Увлечено от случващото се, детето без да усети прочита книгата и си казва: „Ей, аз мога да прочета над 100 страници!“

Goosebumps магически превръщат дори най-нечетящите деца в страстни читатели. Р. Л. Стайн най-много се гордее с това, че милиони деца по света са се научили да обичат четенето чрез неговите книги. Сега на вашето внимание, независимо дали сте чели останалите книжки или пък за първи път ги чувате, издателство „Хермес“ представя две нови, интересни и още по-впечатляващи книги, които освен всичко друго излизат и за първи път на български език!

Пригответе се за много „настръхнала кожа“, докато се запознавате с „Морското чудовище“ в „Нощта, в която куклата оживя“! Още щом отворите първата страница на двете книжки, ще бъдете потопени в най-интересните и вълнуващи истории, като например тази за двете близначки, чували ли сте я?

Крис и Линди са близначки, на които им е писнало да делят всичко: външността, стаята и дори приятелите си. Линди намира захвърлена на боклука кукла и решава да я запази за себе си. Тя я кръщава Шляпи и започва да си играе с нея. Крис позеленява от завист: защо сестра ѝ винаги получава най-хубавите неща? Ами тя? Как само ѝ се иска да има своя кукла, за да даде на Линди да се разбере!

Желанието ѝ се сбъдва и Крис се сдобива с Мистър Як! Той изглежда точно като Шляпи, но изведнъж започват да се случват странни неща. Ужасяващи неща, от които те побиват тръпки. Възможно ли е Мистър Як да е оживял и да е в основата на всичко?

А какво ще кажете за Били и сестра му Шийна, които прекарват лятната ваканция с чичо си – д-р Дийп, на изследователски кораб в Карибско море. Той е морски биолог, който изучава навиците на рибите и търси нови подводни видове. Били обожава приключенията и мечтае един ден да стане световноизвестен морски изследовател. За разлика от скучната си сестра, която няма и грам въображение. Палубата на кораба е идеална за игра и хващане на тен. Били и Шийна трябва да спазват само едно правило: да стоят далеч от кораловия риф. Под неговата повърхност се спотайва нещо голямо, опасно и люспесто. Нещо, което неустоимо привлича Били...

Ако искате да разберете как продължава всичко, то търсете книжките от 20-ти октомври в книжарниците!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град