новини детски

Начало | новини детски | Деца показват изкуство в Плевен: абстрактна изложба живопис върху фаянс

Деца показват изкуство в Плевен: абстрактна изложба живопис върху фаянс

Аз детето | 2016-10-31

Деца показват изкуство в Плевен: абстрактна изложба живопис върху фаянс

В Плевен деца показват за първи път абстрактна изложба живопис върху фаянс под мотото „По стъпките на лятото“, съобщиха организаторите, цитирани от БТА. Малките художници са възпитаници на школа „Колорит“ с артпедагог художникът Майя Ананиева. Осемдесет детски творби върху фаянс са вдъхновени от лятото и изграждат като цяло голяма картина, която завладява погледа със своето слънчево излъчване и позитивна енергия, каза за БТА Ананиева.

Експозицията ще бъде показана за първи път пред публика утре – в Деня на народните будители, от 18 часа. Творбите са подредени в залите на художествена галерия „Илия Бешков“. Колекцията е създадена с подкрепата на Община Плевен. С тази уникална изложба познатата по света школа „Колорит“ ще открие новия си творчески сезон. На тържеството ще бъдат връчени 155 награди, които децата са спечелили през предходния сезон в конкурси от 11 държави. Отличията са престижни и високи – Гранд при, златни, сребърни и бронзови медали, уникални призове, специални и почетни награди, дипломи, грамоти и сертификати.

Те са изпратени в Плевен от спечелени състезания, които са се състояли в Япония, Португалия, Хонг Конг, Македония, Франция, Полша, Беларус, Словения, Литва, Румъния и от различни градове на нашата страна. Това е 157-ата самостоятелна изложба от създаването на школа „Колорит“ до днес, каза Ананиева.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град