игри за навън

Начало | игри за навън | Водна забава: състезание с чаши за една весела игра

Водна забава: състезание с чаши за една весела игра

Аз детето | 2018-08-24

Водна забава: състезание с чаши за една весела игра

Покажете ни едно дете, което не обича да си играе с вода. Не можете, нали? Всеки обича да си играе с водата, особено през лятото, когато навън е така топло и грее толкова хубаво слънце. Знаете ли кое е още по-хубаво и забавно – играта с водни пистолети. Всеки обича водните пистолети, дори и възрастните, макар че често не си го признават. Естествено невинаги ни дават да се пръскаме с тях, но пък затова има хиляди забавни игри, които не включват намокряне на другия. Ето ви например тази. Тя е весела, интересна и дори вълнуваща, защото е под формата на забавно състезание. Правили ли сте си някога състезание с чаши и водни пистолети? Не? Да знаете, че сте пропуснали много! Но спокойно, сега имате шанс да си наваксате! Така че не чакайте, а си намерете необходимите материали за тази интересна и весела игра.

Досещате се, че ще ви трябват водни пистолети, а също и чаши, толкова, колкото хора са готови да опитат играта с вас, а също и конец и разбира се вода, за да напълните пистолетите. По принцип е хубаво състезанието да се провежда по двойки, тоест двама по двама. Така е още по-забавно и ако сте повече хора можете хем да си имате публика, хем турнир. Знаете как става – двама се състезават, после още двама и накрая победителите играят срещу победителите, докато не остане само един голям победител. Целта на играта е лесна: с помощта на воден пистолет и струята вода излизаща от него да накарате пластмасова чашка да стигне до края на конеца преди другия да го направи.

За целта за всеки играч отрежете по едно дълго парче конец, като разбира се трябва да са равни. След това завържете единия край за нещо – дърво, пейка или пък го залепете с парче тиксо на стената. На дъното на пластмасова чашка направете малка дупка съвсем близо до ръба, така че да можете да я нанижете на конеца, а след това закрепете и другия край някъде така, че конецът да е напълно опънат. Това е, играта може да започне. Както казахме целта на всеки е с помощта на водния пистолет да накара чашата да се премести от единия край на конеца до другия преди противникът ви да го е направил. Ако пък това ви е прекалено лесно, можете дори да засичате определено време, за което трябва да стане цялото това нещо.

На пръв поглед играта изглежда проста, но опитайте, сигурни сме, че ще прекарате много забавни часове с много вода и много положителни емоции!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град