игри за навън

Начало | игри за навън | Щом лятото с дъжд те изненада – изненадай го и ти!

Щом лятото с дъжд те изненада – изненадай го и ти!

Мирела Любенова | 2018-06-28

Щом лятото с дъжд те изненада – изненадай го и ти!

Никой не свързва лятото с дъждовно време! Това просто няма как да се случи, защото нали всички го очакваме с нетърпение заради безоблачното небе, слънцето и цялото това време, в което можем да правим всички онези неща, които не можем, когато вали. Да, обаче накрая се оказа, че отново имаме едно дъждовно лято. Да, естествено, не вали през цялото време – това би било ужасно – и все пак точно се организирате, свободни сте да излезете навън цялата банда и... започва да вали дъжд. Трябва разбира се да се приберете, защото играта е развалена. Не че са ви казали, че ще настинете, нали е лято, но тази игра не става за дъжд. Но почакайте... защо се прибирате намусени и защо въобще се прибирате... Има толкова много игри, които стават само за летния дъжд. Не сте ли чували за тях, не сте ли играли на тях. Време е вече да се поправите. Ето ви и една наистина интересна и чудесна!

Ще трябват и малко материали, но пък забавлението си е гарантирано! Вземете си домакинско алуминиево фолио, капачки от бутилки, лист хартия, клечки за зъби и пластилин. Това е! Сега остава забавлението. О, между другото ако все още не сте разбрали какво става тук – ще си направите лична река, гребен канал и както искайте го наричайте. Може да е някоя мистична река, която ще ви отведе в магически свят! Тук въображението ще ви води! Преди това обаче трябва да си разгърнете фолио, ама много фолио. Направо се надяваме, че майка ви няма да има против да ѝ вземете цялата ролка. След като сте уредили този въпрос го разгънете някъде навън и го сгънете в двата края. Даже преди това, за да се закрепи по-лесно можете и да го намачкате. Трябва да се получи като корито на река. Докато чакате дъждът да го напълни вие си подгответе лодчиците.

Откъснете знаменце от лист хартия. Ако се вдъхновите можете и да го оцветите, но и бяло пак си става. Направете малка дупка с клечката за зъби и го нанижете в единия ѝ край. Лепнете топче пластилин по средата на капачката и там залепете знамето. Това е всичко!

Сега можете да отивате с вашите лодки до непознати светове, да се състезавате и какво ли още не! И вижте – докато се забавлявате е спряло да вали!

По темата дъжд можете да се забавлявате и по други начини:
7 особени факта за дъжда, които не знаехте
Да си направим дъжд като истински господар на природата
Идеи за весели забавления през дъждовен уикендКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град