игри за навън

Начало | игри за навън | 3 ледени игри, които да опитате в горещите августовски дни

3 ледени игри, които да опитате в горещите августовски дни

Мирела Любенова | 2018-08-15

3 ледени игри, които да опитате в горещите августовски дни

Август си е август, разгарът на лятото – при това буквално казано. Това е месецът, когато традиционно навън е наистина горещо! Горещото време не е любимо на повечето от нас, но пък предлага интересни възможности или по-скоро извинения да правим любими неща като да похапваме повече вкусен сладолед, да ходим по-често на басейн или да играем ледени игри. О, да! Игрите с лед също са наистина много весели и интересни. Вярно, че за тях е необходима малко подготовка, все пак нали водата трябва да се замрази и да стане на лед. От друга страна обаче лесно можете да подготвите една, две или три от нашите ледени игри от предишната вечер и когато станете на следващия ден и закусите ще ви чака едно истински забавно и прохладно вълшебство с лед. Можете да опитате сами или с приятели, не се съмняваме, че ще ви хареса!

Леден археолог

Искате ли да се превърнете в истински леден археолог. Може би не точно истински, но почти? Нали знаете какво е това – хората, които правят различни разкопки в земята и откриват най-интересните неща като кости от динозаври, древни градове и други подобни. Вие можете да направите почти същото, но в мини и леден вариант. Супер интересно! И така как точно да стане? Много просто: взимате една по-дълбока купа или кутия и я пълните с вода. Добавяте малко боя за храна най-добре със син цвят и разбърквате. След това вътре слагате всякакви малки съкровища: фигурки от шоколадови яйца, топчета и каквото още малко имате и го оставяте във фризера за една нощ. На другия ден, когато слънцето вече пече просто взимате леген, поставяте в него кутията със замразените съкровища и започвате да ги „копаете“. Можете да използвате чукче от детски комплект за игра или пък сол, която разтваря леда и след това лъжица. Истинско интересно забавление. Можете дори и да си направите състезание с приятел и да видите кой ще открие повече „изкопаеми“.

Ледено рисуване

Някога рисували ли сте с купчета лед? Сега е моментът да опитате. На бас, че никой известен художник не го е правил досега. Как става ли? Много просто! Ще ви трябва форма за лед, любимите ви цветове темперни боички, няколко клечки (може да са от сладолед, а може и просто да си намерите отвън малки клончета), вода и... това е всичко. Става лесно! Пълните всяко кубче от формата за лед до половината с боя, след което допълвате догоре с вода. Разбърквате леко и поставяте във всяко клечка или съчка. След това поставяте във фризера за една нощ. Внимателно разбира се, за да не полеете с боя навсякъде. Това е! На другия ден взимате лист хартия, излизате навън и рисувате вашите шедьоври по най-уникалния начин.

На лов за ледчета

Нямате си и представа, но наистина е много трудно да хванете ледче в студена вода, също и много забавно ако го направите на игра. За целта просто напълнете с вода форма за лед и си направете ледчета, както това се случва обикновено. На другия ден обаче няма да ги добавите към напитката си. Ще напълните дълбока кутия или леген със студена вода и ще изсипете вътре ледчетата. За повече трудност в задачата можете да добавите и малки играчки във водата. След това ловът започва. Колко ли ще успеете да хванете? Опитайте!

След като знаете, сега е време за ледени приключения!

Ледът може да се използва и за други забавни неща:
Най-готиният експеримент с лед
Светкавичният лед
Студено и изненадващо: вода се превръща в лед директно пред вас



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град