новини детски

Начало | новини детски | Вместо цветя и подаръци за края на учебната година четвъртокласници от Елена помогнаха на болно дете

Вместо цветя и подаръци за края на учебната година четвъртокласници от Елена помогнаха на болно дете

Аз детето | 2020-06-23

Вместо цветя и подаръци за края на учебната година четвъртокласници от Елена помогнаха на болно дете

Не за първи път Йорданка Грънчарова и четвъртокласниците от СУ „Иван Момчилов“ от Елена правят трогателен и благотворителен жест и въпреки това е важно да се спомене, че има и такива деца с огромни сърца! Освен че събират „Капачки за бъдеще“ и са участвали в поне пет благотворителни концерта, децата две поредни години участват в Национален конкурс за детска рисунка на тема „Аз и Детското полицейско управление“ и печелят първо и второ място, а рисунките им участват в благотворителна кампания „Деца помагат на деца“ на Главна дирекция „Национална полиция“, пишат от „24 часа“. Творбите им дори са включени в търг и средствата били дарени за загинали служители от системата на МВР.

Днес за пореден път децата показват, че най-важното, което те прави истински човек и истински щастлив е добротата и голямото сърце! Така в последния им общ празник като четвъртокласници за получаване на удостоверение за завършен начален етап, вместо цветя и подаръци за своята любима учителка, децата дариха вяра и надежда за малката Зария, която се нуждае от скъпоструващо лечение. Малките ученици събраха 190 лева и те вече са преведени по дарителската сметка.

В Деня на недоносените деца, ученици от класа участвали и в благородната кауза за закупуване на видеоларингоскоп за отделението по неонатология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново и отново дариха средства от личните си спестявания.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град