новини детски

Начало | новини детски | „Река Дунав през детските очи“ е темата на конкурс за млади художници от цялата страна

„Река Дунав през детските очи“ е темата на конкурс за млади художници от цялата страна

Аз детето | 2020-06-19

„Река Дунав през детските очи“ е темата на конкурс за млади художници от цялата страна

Конкурс за детска творба „Река Дунав през детските очи“, обяви Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“. Повод за инициативата е 29-ти юни – Международен ден на река Дунав. В конкурса могат да участват деца между 4 г. и 18 г. Всеки желаещ следва да изпрати до 2 творби в два различни раздела – рисунка и фотография. Основна цел на темата на конкурса е да се провокират подрастващите да разкажат за река Дунав, за значението на плавателния път, както и за дейността на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.

В произведенията си децата могат да експериментират с различни техники и материали. Идеята е да покажат река Дунав през своите очи и въображение. В конкурса за рисунка участниците ще бъдат разделени на възрастови групи. В I-ва категория могат да се включат деца от 4 г. до 7 г. Във II-ра право на участие имат подрастващите от 8 г. до 12 г. В конкурса за фотография или колаж от снимки могат да се включат деца от 13 г. до 18 г.

Участниците трябва да изпратят творбите си по електронна поща: agopova.s@appd-bg.org до 22.06.2020 г., включително. Задължително условие е всяка работа да е придружена от информация за трите имена на автора, възраст, училище, местожителство. Имената на победителите ще станат ясни на 29.06.2020 г., когато е и Международният ден на река Дунав. За първенците в конкурса ще бъдат осигурени грамоти и предметни награди.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град