малък готвач

Начало | малък готвач | Великденски яйца ама като бисквитки, бисквитки ама като великденски яйца

Великденски яйца ама като бисквитки, бисквитки ама като великденски яйца

Аз детето | 2018-03-21

Великденски яйца ама като бисквитки, бисквитки ама като великденски яйца

Знаем, че традиционно на Великден всеки обича да хапва боядисани яйца и козунак (купен или домашно направен), но какво ще кажете за това. Вместо само боядисани яйца да си направите и великденски бисквитки. Те също могат да бъдат шарени и красиви като яйца и вкусни и ароматни като козунак. При това се приготвят сравнително лесно и определено много забавно. Затова направо ви даваме рецептата и ще стискаме палци да ви хареса как звучи и да ги опитате!

За 18 бисквитки ще ви трябват:

  • 200 г масло
  • 1 чаена чаша пудра захар
  • 1 яйце
  • 3 чаени чаши брашно

За декорация препоръчваме да използвате всякакви шарени пръчици, малки бонбончета или пък захарни фигурки, както и готови захарни шрифтове. По-лесно е! Ще ви трябват също и хартия за печене, тавичка, чаша, дълбока купа, бъркалка.

Ето и как да си ги направите:

Първо ако маслото е било в хладилника го извадете и го оставете за половин час. Това означава, че ще омекне или както казват професионалистите – ще бъде със стайна температура. През това време можете да правите нещо друго, защото маслото задължително ще ви трябва първо. След като е готово го поставете в купата и към него добавете пудрата захар. После хубаво разбъркайте. Трябва да получите пухкав крем. Това може и да стане малко бавно, но си заслужава. Към пухкавия крем добавете и едно яйце и също разбъркайте.

Накрая малко по малко добавяйте и брашното, докато получите тесто. Имайте предвид обаче, че някъде към втората чаша ще ви се наложи да го месите с ръце. Получава се меко тесто, което е хубаво да оставите да „почине“ около 20-30 минути.

Докато чакате постелете хартия за печене върху тавичката, ей така, за да е готово. Времето е минало и сега е време за бисквитките. Поръсете масата с брашно и сложете тестото отгоре след това го намачкайте с ръка, докато стане плоско. Можете да използвате и точилка, но и с ръка също става. После отрежете кръгчета с чашата. За да се възползвате максимално от тестото ги режете близо едно до друго, а след това остатъците събирайте на топка и пак мачкайте, докато съвсем не става за кръгчета.

После, за да имат вашите бисквитки форма на яйца наредете кръгчетата тесто в тавичката и преди да ги сложите да се пекът от двете страни с ръце прибутайте тестото към средата му. Става идеално. Печете на 180 градуса за 8-13 минути. Разбира се си знаете, че ако се налага за тази част използвайте помощта на възрастен. След като извадите бисквитите от фурната, оставете ги да се охладят поне за 5 минути.

Веселата част: украсете ги. Нашарете ги със захарни шрифтове, бонбонки, пръчици, както намерите за добре. Ех, че хубави станаха!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град