фокуси

Начало | фокуси | Пръчката, която сменя цветовете си пред очите ви

Пръчката, която сменя цветовете си пред очите ви

Аз детето | 2023-12-22

Пръчката, която сменя цветовете си пред очите ви

Един добър трик в добра компания понякога замества половин час безполезни разговори за времето и сближава добре непознатите, а на познатите носи истинско удоволствие. Опитайте се да направите това и ще бъдете запомнени дълго време като истински магьосник.

Ти си магьосникът. Имаш синя пръчка в ръката си. Хващаш я за краищата, показваш я на публиката, казваш вълшебните думи, движиш ръката си по пръчката и изведнъж пръчката от синя става червена. Супер, нали? Но как така? Ето я и тайната, но не я казвайте на никого, за да не си развалите фокуса. Тя си остава между нас – истинските фокусници.

Този трик ще изисква малко работа. Ще ви трябват два листа тънка цветна непрозрачна пластмаса. Ако не намерите синя и червена, може и в други два цвята. Трябва да ги нагреем например в гореща вода и да ги огънем на две тръбички. Нека синята да е с няколко сантиметра по-къса от червената. Нека изрежем два кръга с различен цвят от пластмаса. Залепете кръговете в краищата на тръбите – по един за всяка. Нека вмъкнем червеното в синьото и оставим края на червеното да стърчи малко, ще го скрием с ръка. Сега нека завъртим тръбите в противоположни посоки, така че червената да излезе през надлъжния прорез и да се увие около синята.

Натискаме тръбите една към друга и имаме напълно червена тръба в ръцете си. Основното условие: пластмасата трябва да е достатъчно тънка, така че тръбите лесно да се плъзгат една в друга през надлъжния прорез.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град