приказки от деца

Начало | приказки от деца | Вълшебният зелен шкаф и зайците

Вълшебният зелен шкаф и зайците

Мария-Магдалена Манолова, 12 г., София | 2008-11-26

Въпреки че било есен, този ден бил хубав и слънчев. Прекрасен и необикновен!

Един дългоух заек от близката горичка празнувал своя десети рожден ден с всички свои приятели. Те му подарили страхотни подаръци – телефон във формата на морковче, чанта-зелка и други! Затова и той ги почерпил подобаващо. От един дълбок вълшебен кладенец той наливал страхотни елексири – с плодов или шоколадов вкус. Но гостите били по-очаровани от един зелен малък шкаф в кухнята на зайчето. Той преди им разказвал, че това шкафче е магично! Рожденикът отворил шкафа и вътре имало много листа, като всяко листо изпълнявало по едно желание! Той подарил на всеки от гостите си по едно листо и те започнали да си пожелават най-различни неща.

Първото зайче си пожелало да види деца в тази слънчева горичка и още в същия миг пред къщичката се чули детски смях и глъчка! Следващият гост си пожелал да не изпитва повече страх и да бъде по-смел. След като си го пожелал, веднага се почувствал по-силен! Третото зайче си избрало в гората да има само добри животни, с които да си играе. Заекът, който следвал да си изпълни желанието си пожелал да не бъде вече тъжен, а само весел и щастлив!

След това вече всички пожелания били сбъднати и всички излезли пред зайковата къщичка, за да си поиграят с децата отвън!
Всички се забавлявали до зори и изобщо не се тревожели за зимата, която предстояла! Тя никога нямало да вилнее в душите им, там, където винаги ще е едно забавно топло лято!

Загубеното зайче



Коментари
7 коментара

Мартин , 10 г.,

Публикувано на 26.11.2008

Брей, ти ли я измисли.

Мария- Магдалена Манолова, 12 г.,

Публикувано на 26.11.2008

Да, радвам се, че ти е харесала :)

stoilka bozeva, 9 г.,

Публикувано на 29.11.2008

teche reka maricha ti si xubava vdovicha

Ема Борисов, 6 г.,

Публикувано на 03.12.2008

това е наи тъпия разказ които съм чувал

Мария- Магдалена Манолова, 12 г.,

Публикувано на 04.12.2008

Ема Борисов, 6 г., Плевен Публикувано на 03.12.2008 това е наи тъпия разказ които съм чувал Завист....

Мартин , 10 г.,

Публикувано на 08.01.2009

Ема Борисов, 6 г., Плевен Публикувано на 03.12.2008 това е наи тъпия разказ които съм чувал ей фуклио напиши по хубава тогава щом не ти харесва

Цвете Алексиева, 8 г.,

Публикувано на 04.07.2009

Мартин 10г. твойто за Гриб е гадно!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град