фокуси

Начало | фокуси | Вълшебната пръчка за бонбони

Вълшебната пръчка за бонбони

Аз детето | 2016-11-25

Вълшебната пръчка за бонбони

Знаете ли, че много от най-интересните и впечатляващи фокуси се дължат не толкова на самия фокус, колкото на представянето му от илюзиониста. Магьосническата история познава много случаи, в които един и същ фокус правен от различни хора е бил или много харесван, или направо освиркван, макар че ефектът и самият фокус са си едни и същи. Точно заради това е важно всеки, който прави фокус да наблегне както на самия фокус, така и на представянето му и съответно да вложите известно количество артистични способности. Точно такъв е фокусът с тази вълшебна пръчка за бонбони. Повече артистичен, естествено трябва и малко подготовка. Фокусът е идеален за рождени дни, когато искате или не, е прието да черпите гостите си. Но като се замислим и за всеки друг повод, защото кой не обича бонбони – навсякъде и по всяко време.

Фокусът е и много лесен. Цялата му тайна се състои в специална пръчка, която трябва да приготвите по-рано. За нея ще ви трябват картон, тиксо и ножица. Също така и бонбони, разбира се. Първото, което трябва да направите е да сгънете картона така, че да стане на фуния. Нито много голяма, нито много малка, а достатъчна, че да побере бонбоните. Най-добре е да използвате шоколадови дражета, защото те и не се топят така лесно като останалите. Преди обаче да сложите бонбоните изрежете малка дупка, колкото да могат един по един да падат от нея в единия край на тръбата, но само от едната страна. Трябва дупката да е така премерена, че хем бонбонът да падне, когато леко тръснете пръчката, хем да не се изливат от нея като дъжд и точно тук се крие най-голямата тайна. Понякога трябват няколко опита и няколко пръчки, докато напаснете нещата идеално, но пак си остава лесно. Важното е да държите така пръчката от картон, че дупката да е пред тялото ви и публиката да не я вижда.

След това просто трябва да репетирате нещата. Да измислите заклинанието, което ще казвате, да обясните как сте омагьосали бонбоните или пък как сте омагьосали картона. След това държите с едната ръка пръчката отгоре, а другата сте поставили отдолу така, че дупката да е към вас и просто леко разтръсквате докато казвате вашето заклинание и я виж ти, бонбон след бонбон падат.

Каква сладка магия!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град