сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Цветна минизабава с весели пумпалчета

Цветна минизабава с весели пумпалчета

Аз детето | 2021-11-18

Цветна минизабава с весели пумпалчета

Те се въртят и въртят и веднага щом спрат отново им даваме начален тласък, за да продължат с това движение. Толкова е хипнотизиращо, особено след като са цветни. Най-хубавото от всичко е, че сме си ги направили сами! Вие също можете да си ги направите сами – интересни са, правят се лесно и от съвсем обикновени материали. Това обаче не означава, че след това те няма да стават за една незабравима игра. Напротив – стават за много неща! Можете да си направите състезание, може дори всеки от приятелите ви да си вземе материали и да направи от тези симпатични малки пумпалчета и да видите кой се е справил по-добре. Кое ще се върти най-дълго! Или пък можете просто като нас да ги наблюдавате. Ако пък имате домашен любимец като куче или котка те също ще ги харесат много. Нашата котка се скъса от наблюдение и след това се опитваше да ги докосне докато се въртят – беше супер смешна. Така че време е вече да опитате!

За едно пумпалче ще ви трябват:

  • дървено шишче
  • дебел картон
  • ножица
  • лист бяла хартия
  • лепило
  • цветни моливи
  • черен молив

Ето и как да си го направите:

Първо запомнете, че за да се върти пумпалчето и да е здраво ще трябва да залепите няколко слоя картон един за друг. Точно поради тази причина трябва да са напълно еднакви. Можете да очертаете просто едно малко кръгче с помощта на чаша и след това да го очертаете още 3-4 пъти и готово. Да, за хубаво пумпалче ще ви трябват поне 3 слоя картон. Ако пък искате да го направите по-интересно и шарено можете да сгънете картона на 4, отново да изрежете кръгче, но след това ръба му да назъбите по някакъв начин. Ние опитахме доста начини, но най-бързо пумпалчето се върти като се изрежат малки триъгълничета по края.

След това просто залепете слоевете картон един за друг, а най-отгоре залепете и бял лист хартия изрязан в същата форма. Оставете лепилото да изсъхне малко, а през това време можете да се заемете с основата. За целта счупете шишчето на две и по желание го оцветете с моливи или боички. След това по средата на пумпалчето пробийте малка дупка. Дори и да е прекалено малка за шишчето, когато го нанизвате с негова помощ ще продължите да пробивате. По-малката не е проблем, но ако е по-голяма ще бъде, защото ще пада. Ако това случайно ви се случи обаче също не е страшно. Можете просто да закрепите с лепило или да уплътните с тиксо.

Важното е да сложите шишчето така че отдолу да стърчи не повече от един пръст, а отгоре два, иначе завъртането ще бъде по-трудно и ще се върти по-малко. Накрая остава и да оцветите вашето пумпалче – колкото по-шарено го направите, толкова по-хубаво ще изглежда когато се върти.

А сега просто го завъртете и се наслаждавайте на това, което можете да си направите съвсем сами!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град