сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Как се изработва диамантен гоблен

Как се изработва диамантен гоблен

Аз детето | 2022-02-10

Как се изработва диамантен гоблен

Диамантените гоблени се появиха сравнително отскоро, но този вид ръкоделие бързо стана много популярно. Това не е изненадващо, защото картините, направени по тази техника, са много ефектни. Те перфектно украсяват всеки интериор, а на слънце магически искрят и омайващо блестят.

И най-важното е, че овладяването на това изкуство отнема само малко постоянство, свободно време и желание да създадете уникална картина със собствените си ръце.

Работата с мъниста, която най-вече охарактеризира прекрасните диамантени гоблени, се счита за един от най-често срещаните видове ръкоделие. Творбите са просто невероятно красиви. Освен това става въпрос за едно много релаксираща дейност, която отвлича вниманието ни от суматохата на ежедневието и ни кара да забравим за всички проблеми.

Изработката на диамантени гоблени развива творческото мислене, точността и постоянството. И същевременно това е прост процес, който е лесен за научаване, основното е да имате желание и да не се разсейвате от други неща, докато творите.

Ето няколко съвета, които определено ще ви помогнат при работа с този вид ръкоделие.

Съвет №1

Ако платното се е набръчкало, тогава трябва да го изгладите на гърба на диаграмата през марля. Температурата в същото време не трябва да надвишава повече от 100 градуса, в противен случай ще се влоши.

Съвет №2

За да може мозаечната пинсета да издържи по-дълго, е необходимо след работа да ѝ сложите защитна капачка, която да я предпазва от замърсяване и прах.

Съвет №3

За съхранение на „диамантите“ използвайте малки буркани с капаци, празни кутии или специални кутии, които са с малки размери. Това е много удобно и по този начин дребните детайли няма да се повредят или да се изгубят.

Съвет №4

Завъртете незавършената диамантена картина с кристалите навън.

Съвет №5

Върху изложената част от мозайката поставете нещо тежко, така че „диамантите“ да залепнат по-добре, например книга.

Съвет №6

Готовата картина може да бъде покрита с акрилен лак, но ако я защитите със стъкло, можете да я направите без този етап.

Съвет №7

За да подравните редовете с кристали, можете да използвате линийка или всяка пластмасова карта.

Съвет №8

Ако слоят от лепило в картината е сух, използвайте двустранна лента.

Изработката на диамантени гоблени е занимание, което ще ви донесе много приятни емоции. Дори би могло да се превърне и в източник на допълнителни доходи!

И още няколко съвета за тези, които тепърва ще изработват диамантени гоблени:

  • Първо: посоката на сглобяване – добре е десняците да започнат от горния ляв ъгъл и да се придвижват надясно, така че ръката да лежи върху защитния слой през цялото време.
  • Второ: по ръба на картината има лепкав слой, който не предполага стикер с мъниста. Най-добре е веднага да го защитите с маскираща лента, за да няма остатъци.
  • Трето: по-добре е да отрежете сектора на защитния филм с канцеларски нож, без да прорязвате субстрата до края!

Когато режете, следвайте линиите на клетките на диаграмата. Не трябва да позволявате отрязаният сектор да бъде половин клетка – „диамантът“ вече няма да се побере там и ще прониква въздух. Не се притеснявайте: лепилният слой на основата ще изсъхне бързо! Не отнема много време.

Важно – в никакъв случай не отстранявайте защитното фолио от цялото поле наведнъж! Това неизбежно ще доведе до прилепване на отломки и прахови частици към повърхността и в резултат на това до влошаване на лепкавостта. Работата ще стане невероятно трудна – ще трябва да държите ръката си върху тежестта през цялото време.

Отлепете такъв сектор, така че с акцента на ръката върху повърхността на картината, покрита с филм, можете да поставите „диаманта“ в горната лява част на сектора, като държите стилуса перпендикулярно. Оптималният размер на отрязания сектор на защитното фолио е 6x8 cm.

Такава зона може да бъде запълнена в рамките на 1 час непрекъсната работа. Така че, можете грубо да изчислите времето на вашата работа.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град