сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Модерен чадър за дъждовните дни

Модерен чадър за дъждовните дни

Аз детето | 2021-10-01

Модерен чадър за дъждовните дни

Може би вече ви е писнало всеки път, когато излизате навън, да носите чадър. Разбираме ви напълно, и на нас също, но ето, че след малкото топли и слънчеви дни, понякога отново се налага. Не можем да накараме времето да е хубаво, но пък можем да изглеждаме хубаво в дъжда, като сами украсим стария си чадър. Това занимание ще ви помогне да не скучаете, а защо дори не извикате и приятели и всички заедно да украсите чадърите си? Пък и кой знае, накрая времето може толкова да завиди на новия ви чадър, че да се оправи и да не се налага да го носите повече.

За изделието ще ви трябват:

  • стар чадър
  • вестник
  • изкуствени цветя
  • спрей боя (ние използвахме боята Do-it – удобна е, става за всичко и се намира в повечето книжарници)
  • хартиени салфетки


Какво се прави:

1. Постелете вестник на маса, която ще ви е удобна за работа, разпънете чадъра и го сложете върху вестника. След това разположете на различни места, както на вас ви харесва, изкуствените цветя.

2. Вземете спрей боята и като я държите на поне 5 сантиметра разстояние, напръскайте около цветята.

3. Много внимателно махнете цветенцата и ги избършете със салфетки. Оставете боята да изсъхне и повторете процедурата и върху останалите страни на чадъра. Помнете, за да е наистина красиво, ще е хубаво от всички страни да е еднакво. Това означава от всички страни да наредите цветята по един и същи начин.

4. Ако желаете, повторете стъпки 2 и 3, като използвате и други цветове (ние използвахме оранжева и розова боя.

Оставате чадъра добре да изсъхне поне един ден, преди да го пуснете в дъждовни приключения. Ако ви харесва какво сте направили и ви е останала боя, можете да направите един чадър и за мама. А ако пък не обичате цветя, просто използвайте други формички, които не е задължително да купувате. Можете сами да ги изрежете от картон.

Снимка: spoonful.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град