интересно

Начало | интересно | Световно по футбол... ама за роботи

Световно по футбол... ама за роботи

Аз детето | 2018-06-26

Световно по футбол... ама за роботи

От почти вече две седмици всичко е футбол! Дори и да не се интересувате от този спорт често чувате новини за футбол по телевизията или интернет! Коя държава с колко гола е спечелила и коя спира участието си в Световното първенство. Изглежда това първенство е доста важно и голяма работа за по-голямата част от света. Дори в Коста Рика и Панама се интересуват какво се случва на световното. Сигурно и със САЩ и Канада щеше да е така, ако се бяха класирали.

От друга страна това изобщо не им пречи, защото в канадския град Монреал тече още по-интересно футболно първенство. То обаче не е за хора, а за роботи. „Робокъп“ всъщност е доста популярно и се провежда всяка година. За две седмици над 5 хиляди робота от 35 държави се включват в станалия вече традиционен турнир. Той се провежда от 1997 г., като целта на организаторите на надпреварата е до 2050 г. отбор от роботи да успее да победи отбор от хора.

Макар че роботите на „Робокъп“ са все още далече от това. Те не могат да тичат и да скачат, а често стоят на едно място и не знаят какво точно трябва да направят. Често се усещат, че трябва да ритнат топката и след това просто падат... Това обаче не представлява никакъв проблем за около 4-те хиляди души, които всяка година пристигат за първенството. Някои от тях участват с роботите си, а други са просто публика и се забавляват. Участниците в „Робокъп“ припомнят, че преди 15 години едва ли някой си е мислил, че телефон, компютър и телевизор могат да се съберат в едно устройство, както е в момента. Именно заради това са убедени, че до 2050 г. футболът за роботи ще е достигнал много високо ниво на развитие.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град