интересно

Начало | интересно | Правете физически упражнения и ще поумнеете

Правете физически упражнения и ще поумнеете

Аз детето | 2018-07-05

Правете физически упражнения и ще поумнеете

Всеки е наясно с полезността на спорта! Дори и да не сте чували или чели нищо по този въпрос самият ви организъм ви подсказва, че е хубаво да се движите по-често и повече. Той има нужда от това. Също така не се съмняваме, че сте наясно, че спортът е особено полезен за децата. При това не само, защото развива мускулите и укрепва тялото. Оказва се, че физическите упражнения не само могат да ви поддържат в отлична форма, но и ще ви помогнат да поумнеете.

Според най-ново изследване развитието на мозъка се стимулира от физическите упражнения в детството, пише sciencedirect.com Оказало се, че колкото повече се движите, толкова повече повишавате и капацитета на мозъка си. Колкото повече спортувате, толкова по-бързо можете да запомняте различни неща и да ги помните все по-дълго. Поне така твърдят испански учени от университета в Гранада. Те провели сериозно изследване според което заниманията със спорт водели до увеличаване на сивото вещество в повечето участъци на мозъка.

Проучването е част от проекта Active Brains, като участие са взели над 100 деца на възраст от 8 до 11 години. Двигателната активност на децата, свързана с натоварване върху сърдечносъдовата система, има връзка и с големи количества от сивото вещество в части от мозъка, които участват в процесите на четене и речеви процеси, констатират учените.

Снимка: pixabay.comКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град