приказки от деца

Начало | приказки от деца | Страшна история с поука

Страшна история с поука

Джазмина Амр | 2016-11-15

В гората живееше вещица. Зловеща и жестока, тя се хранеше с прилепи, зайчета и сови. Изобщо, изяждаше всичко, което види по пътя си. Една сутрин три приятелки – Джази, Франчи и Ели, отидоха в гората за да си направят пикник. Седнаха на една полянка и извадиха храната си. Тогава, от въздуха се появила чудна фея. Тя попита момичетата дали искат да ги заведе в къщичката им. Те се съгласиха веднага, защото им беше неудобно да стоят на тревата.
 
А, в къщата на феята  се оказа хубаво и топло. Тя им предложи пресни сладкиши и малинов сироп. Децата хапнаха и пийнаха и изведнъж, като с обърнаха към домакинята, видяха не красив фея, а ужасяваща вещица. Носът и беше като гигантска червена чушка, ушите й като сателитни чинии, а очите дребни, като камъчета. Вещицата се захилила зловещо и показала всичките си изгнили зъби, между които живеели червеи. Тя казала:
 
– Коя от вас ще ми стане  ученичка? Казвайте веднага, защото  останалите две, смятам да изям!
Ели вдигнала ръка светкавично. Злата вещица я дръпнала настрани, а после отворила един дълбок  сандък и я пуснала вътре.
– Какво направи? Ще я убиеш! – възмутила се Франчи.
– А, тя помисли ли за вас? – казала вецицата. После се приближила и показала грозната си уста. – Аз ще ви изям ей с тези зъби!
– Но тя може да е вече мъртва! – казала Джази. – Приятелка ни е и искаме да знаем какво стана с нея!
Тогава страшната вещица се затресла и загърчила много грозно. Когато спряла да се тресе се била превърнала в обикновена бабичка.
– Ще ви пусна да си отидете и трите, защото вие доказахте, че вярвате в приятелството. Научете и Ели на това!
 
Така страшната история завършила с поука.
 


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град