малък готвач

Начало | малък готвач | Симпатични бисквитени хапки

Симпатични бисквитени хапки

Аз детето | 2016-01-28

Симпатични бисквитени хапки

Кой не обича да си похапне нещо сладичко от време на време. Ако някой ви каже, че не обича сладкото, не му вярвайте. Може би не яде много често, но да не го обича – няма шанс. Често обаче всички възрастни ни повтарят как сладкото е вредно, особено вафлите и другите готови подобни продукти и това разбира се хич не е лъжа. И все пак, на някой няма да навреди нещо сладичко понякога и с мярка. А ако е домашно приготвено, още по-добре. Днешното ни предложение за вас е много сладко, лесно за приготвяне и дори симпатично.

Необходими продукти:

  • 12 бисквити, ние лично избрахме от типа сандвич, с ванилия, но и обикновени ще ви свършат чудесна работа
  • 2 пакетчета крема сирене
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 2 супени лъжици настъргана лимонова кора
  • сладкарска сметана
  • 1 пакетче ванилия
  • шоколадови пръчици за украса
  • дървени шишчета, но ако не ви се намират, може и без тях
  • тавичка
  • хартия за печене

Как се приготвя:
В дълбока купа сложете бисквитите и с вилица ги намачкайте хубаво, така че да станат на трохи. Ако пък ви е трудно, може и направо с ръце. След това към тях добавете крема сиренето, ванилията, лимоновия сок и настърганата лимонова кора и бъркайте много хубаво докато се получи тесто.

Постелете хартия за печене на дъното на тавичката, след това от бисквитеното тесто направете топчета, нека са със среден размер, нито много големи, нито много малки. Ако ви се намират дървени шишчета, забучете топчетата на тях. Ако пък ли не, просто ги поставете в тавичката така. След това ги поставете в хладилника за около 30 минути.

Накрая идва и най-хубавата част. В купа изсипете сладкарската сметана. Забравихме да споменем, че ние обичаме да си взимаме от тази на спрей, готовата, защото другата трябва да се бърка много. Та изсипваме сметана в купичка и хубаво овалваме бисквитените топчета. След това обилно ги поръсваме с шарени шоколадови пръчици и ги оставяме за още 10 минути в хладилника. Това е.

Идеален десерт и особено си вървят с един портокал или ябълка. Опитайте!



Коментари
1 коментар

memet efremov, 18 г.,

Публикувано на 24.02.2016

iskam dasi napravy bobon ce

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град