малък готвач

Начало | малък готвач | Шест зеленчука във всяка хапка

Шест зеленчука във всяка хапка

Аз детето | 2017-08-07

Шест зеленчука във всяка хапка

Няма по-добро време от средата на лятото да се насладите на една проста, но много вкусна рецепта с най-хубавите летни зеленчуци. Тя е толкова вкусна и хранителна, че става за обяд или вечеря сама или пък като гарнитура към любимото пиле, свинско месо или нещо друго. Знаете ли, че става прекрасно дори и с този домашен чипс. Толкова хубаво си подхождат. Сигурни сме, че никога не сте опитвали нищо така вкусно, дори начоса в киното не може да се сравнява с това. С цели шест зеленчука във всяка хапка, това ястие-салата-добавка към чипс е подходящо и за децата, и за родителите. Всеки ще го хареса. Най-хубавото е, че става веднага. Нищо не се пече, вари или пържи. Само ви трябват малко основни умения с ножа и сте готови да си направите това зеленчуково удоволствие.

Необходими продукти:

  • половин малка консерва царевица
  • половин малка консерва черен боб
  • 3 домата
  • 2 стръка зелен лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 лимона
  • 5 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 скилидка чесън

Ще ви трябват също:

  • 2 купи
  • лъжица
  • вилица
  • нож
  • дъска за рязане

Как се приготвя:

Надяваме се, че няма нужда да ви напомняме: ако не сте сигурни, че ще се справите с рязането, помолете по-голям за помощ. Няма да ви откаже като види колко здравословни зеленчуци сте си приготвили.

Първото, което трябва да направите е да отцедите сока от царевицата и боба. Това ще стане най-лесно като просто с помощта на вилица загребвате малко от тях и ги пренасяте в една от купите. Няма да отнеме толкова време, колкото изглежда, не се тревожете. След това нарежете доматите, чушките и лука. Естествено не забравяйте да ги измиете и почистите от семките, клонките и другите неща, които не е хубаво да се ядат. Сложете ги при боба и царевицата.

В другата купа смесете нарязаната скилидка чесън (ако въобще не се харесвате с него, можете и да го пропуснете). Прибавете сока от два лимона, зехтина и солта и разбъркайте хубаво, докато всичко се смеси. Накрая прибавете това към зеленчуците и отново разбъркайте леко.

Това е всичко! Както вече ви казахме можете да ядете просто така или пък с домашен чипс. И в двата случая, ще се убедите, че зеленчуците никога не са били по-вкусни.

Ето още няколко зеленчукови рецепти, които трябва да опитате:
Рататуй – когато зеленчуците празнуват
Ризото със зеленчуци на Зайо
Печени картофи със зеленчуци
Свежа зеленчукова пица

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град