малък готвач
Макаронен пай – нещо различно и много вкусно
Обичате ли макарони? Варени със сирене или пък запечени на фурна с прясно мляко и захар? Може би дори сте опитвали салата от макарони? Вкусната италианска паста винаги е добре дошла сред менюто на хиляди деца по света, че защо не и при вас. Да не говорим, че макароните могат да се приготвят по най-различни начини. Толкова различни, че изобщо да не познаете, че ядете макарони толкова често. Сега ще ви предложим именно един от тези интересни начини! Макаронен пай – зад тези думи се крие най-вкусното солено ястие с макарони. Само го опитайте!
Необходими продукти:
- половин консерва доматен сос (може и половин бурканче лютеница)
- шепа настърган кашкавал
- 2-3 листа свеж босилек
- половин пакетче макарони (най-добре да са от по-едрите, които са като фунийки)
- шепа натрошено сирене
Ще ви трябват още:
чаша, подходяща за микровълнова
лъжица
Имайте предвид, че това е рецепта за една порция!
Как да си приготвите вкуснотията:
На дъното на чашката сипете 2-3 супени лъжици доматен сос и леко ги размажете. Отгоре поръсете с шепа настърган кашкавал. Накъсайте 2-3 листенца свеж босилек и също ги поставете отгоре. След това още малко настърган кашкавал. След това още една супена лъжица доматен сос или лютеница. Накрая отгоре наредете макарони, като ги обърнете с единия край нагоре. И да са колкото се може плътно един до друг).
Накрая отгоре сложете още 2 супени лъжици доматен сос. Завършете цялото произведение с още малко кашкавал и натрошено сирене. Накрая печете около 20 минути в микровълновата фурна, помолете възрастен да нагласи подходящата мощност или програма.
Преди да го извадите изчакайте 2-3 минути да изстине. След това обърнете чашата върху чиния за още по-вкуснотииски ефект. Ако мислите, че може да се изпарите използвайте кърпа или ръкавица за печене.
Накрая остава да се насладите на кулинарния си шедьовър.