Vip интервю

Начало | Vip интервю | Росен Антонов – най-малкият активен читател на „Забавното четене“ за 2016 година ви препоръчва да прочетете...

Росен Антонов – най-малкият активен читател на „Забавното четене“ за 2016 година ви препоръчва да прочетете...

Аз детето | 2017-01-26

Росен Антонов – най-малкият активен читател на „Забавното четене“ за 2016 година ви препоръчва да прочетете...

Да четеш книга е като да минеш през магически портал. Всичко, което е описано в нея оживява пред очите ти и минава през тях като на филмова лента. Фантазията ти работи с пълна сила. Харесва ти – интересно е. И изведнъж сякаш се превръщаш в един от героите – този, който най-много ти харесва. Когато той се страхува и ти се страхуваш, тъжен си когато и той е тъжен, смееш се, когато му е смешно, щастлив си, когато е щастлив – чувстваш всичко, което и той чувства... Разгръщаш страниците и ти се струва, че чуваш какво се говори. Представяш си всеки отделен момент. Хубавите неща, които се случват, радостните неща се превръщат в твои желания и мечти.

И продължаваш да четеш...

Всеки читател изпитва такова усещане при това то се повтаря отново и отново. Всеки път, когато отвориш любима книга. Тогава за никого няма да е чудно, че макар да е само първи клас, Росен Антонов е чел много и с удоволствие е участвал в „Забавното четене“ и е попълвал редовно всяка книга в читателския си дневник, което освен удоволствие от самото четене, накрая му донесе и приза за „най-активен млад читател“ за 2016 година. Представяме ви Росен Антонов, първокласник от Четвърто ОУ „Иван Вазов“ от Монтана и това специално интервю, което си струва да прочетете!

Здравей, Росен,

Кажи ни откъде научи за проекта „Забавното четене“?
Научих от мама, че мога да имам електронен читателски дневник, в който да записвам прочетените от мен книги през лятото.

Защо реши да участваш?
Защото обожавам да чета. Това е любимото ми занимание, чета по всяко време и навсякъде – в парка, в мола, в кафе-сладкарници, дори на детската площадка.

Коя е любимата ти приказка?
Аз пораснах с приказките на Ангел Каралийчев, Ран Босилек, Братя Грим. Всичките до една ги харесвам. Сега обаче предпочитам поредиците от романи за деца на Роалд Дал, Джеф Кини, Джан Бърчет – „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Дневникът на един дръндьо“, „Сам Силвър тайният пират“...

Ако можеше да се срещнеш с твой любим литературен герой, кой ще е той?
С удоволствие бих преживял пиратските приключения на Сам Силвър. Ще ми е интересно да се срещна и с дръндьото Джеф Хефли.

Спомняш ли си коя е първата книга, която си прочел?
Български народни приказки и Библията за деца.

Коя книга би препоръчал на своите приятели и защо?
Имам мноооого любими книги – „Сам Силвър“, „Лабиринтът на тайните“, „Хрониките на Спайдъруйк“, „Дневникът на един дръндьо“.

Как би убедил деца, които не четат, да четат?
Ще им разкажа някоя весела история от книгите, които съм чел. Бих ги поканил на гости да разгледат всички книги в моята голяма домашна библиотека. Ще дам книжката, която харесат, да я прочетат вкъщи. Ще се уверят, че четенето е забавно.

Какви книги обичаш да четеш?
Предпочитам приключенските и забавните книги, книгите-игри и енциклопедиите.

Твоите най-близки приятели обичат ли да четат книги?
Моята съученичка Антония също чете много книги. Другите ми приятели се забавляват като играят на таблета или спортуват.

Книгата, която четеш в момента е...?
„Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ от Рик Риърдън.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град