Vip интервю

Начало | Vip интервю | Вдъхновение с Амбър Кели – само на 15, а вече е професионален готвач

Вдъхновение с Амбър Кели – само на 15, а вече е професионален готвач

Аз детето | 2018-04-19

Вдъхновение с Амбър Кели – само на 15, а вече е професионален готвач

Обичате ли да готвите? Понякога несъмнено е забавно да опиташ да направиш интересен сандвич или пък палачинки, които след това да предложиш на семейството и те да ти повтарят колко са вкусни. Дори и готвенето да не те грабва чак толкова и определено да не е твоето „нещо“, няма как да не предизвика у теб доста гордост и добро настроение. Има обаче и такива деца, за които приготвянето на ястия е не просто различно нещо, което да правят през деня или хоби. Това е тяхната страст! Те се чувстват уверени и в стихията си режейки плодове и зеленчуци, приготвяйки невероятни сосове на котлона и изваждайки от фурната най-красивите и ароматни ястия. Такава е и Амбър Кели! Тя е само на 15 години и въпреки това вече е наричана главен готвач от небезизвестния Джейми Оливър, който я поканил лично да бъде част в едно от готварските му предавания. Освен това Амбър се е снимала в не едно и две състезания за деца готвачи по телевизията, а има и свой доста популярен YouTube канал.

Наскоро пък беше поканена да приготви своя версия на известната рецепта за спагети с кюфтенца от „Лейди и Скитника“, която да бъде предлагана в парковете „Дисниленд“. Амбър твърди, че всяко дете, което обича готвенето може да постигне дори още по-големи успехи от нейните, стига да вярва в себе си. Затова ако и вие като нея мечтаете да станете истински невероятни готвачи споделяме с вас нейното специално и вдъхновяващо интервю.

Твоя версия на рецептата за спагети с кюфтенца ще бъде приготвяна и сервирана в парковете „Дисниленд“ като най-новото в менюто им! Би ли споделила какво е усещането такова емблематично ястие да бъде поверено точно на теб?

Невероятно е! Тази сцена е наистина най-любимата и най-запомняща се от целия филм и аз просто бях без думи, когато ми се обадиха по телефона и ме попитаха дали мога да я приготвя, като вложа свой собствен стил. Когато пък ми казаха, че главните готвачи от тематичните паркове са я харесали много – усещането не може да се опише с думи. Винаги съм била фен на анимационните филмчета и ги обичам всички и това просто е невероятна възможност за мен. Всъщност не съм имала по-запомнящо се и прекрасно преживяване досега в живота си!

Говорейки за Дисни, нека те попитаме кои са най-любимите ти техни филми и герои? Първо, кое е любимото ти куче?

Няма как, ще трябва да кажа, че е Лейди. Винаги съм я харесвала, а сега няма как да не ми стане любимка!

Кое е любимото ти ястие от филмче?

Уау. Това е трудно. Хм... Опитвам се да мисля за всички ястия на Дисни. Никога не съм правила супа от бамя (такава като в „Принцесата и жабока“), но някой ден бих искала да опитам. Мисля, че това ще е много готино. Искам да го изпробвам. Мисля, че би било забавно да се направи.

Кой е любимият ти филм?

Любимият ми филм е или „Рапунцел и разбойникът“ или „Малката русалка“. Един модерен и един от по-старите. Не знам – винаги съм обичала принцесите на Дисни. Така че, да, това са със сигурност!

В такъв случай да приемем ли че Рапунцел и Ариел са любимите ти принцеси?

Ариел със сигурност, но пък също така харесвам и Мулан! Когато бях по-малка обичах да тренирам футбол и карате и имах чувството, че съм също като Мулан!

Това е невероятно! Но как така от карате стигна до готвене?

Майка ми винаги е обичала да готви вкъщи! Всеки ден от кухнята се носеха аромати на вкусни ястия и аз винаги обичах да ѝ помагам. Най-често ми даваше да разбърквам тестото за бисквитите, крема за тортата или пък специалния ѝ сос за месото. Затова тя започна да ме учи на различни техники и рецепти и открих, че това ми харесва повече от каратето. Все още отделям време и за спорт, но определено разбрах, че готвенето е моето любимо хоби!

Сега с канала ти и всичко, което се случва, кое е най-интересното нещо, което си открила като готвач? По отношение на храни или взаимодействие с феновете, които те молят за съвет?

Бих казала, че едно от най-интересните неща е, когато децата се обръщат към мен и ми казват, че започват да готвят заради видеоклиповете ми или ако родителите се свържат с мен и ми кажат: „Ще направя това с децата си“. Мисля, че подобни неща наистина са страхотни. Това ми дава малко поглед към това, което хората мислят за моите видеоклипове. Чувствам се горда и бих се радвала ако благодарение на мен и други деца открият, че обичат да готвят.

Как успяваш да се справяш с всички неща: канала ти в YouTube, готварските предавания по телевизията и училището, да не забравяме училището? Остава ли ти време за забавление?

Аз се забавлявам винаги, защото винаги се старая да намеря нещо интересно в това, което правя! Нещо, което да ми харесва, защото във всяка дейност има нещо положително и приятно, само трябва да се вгледаш и да го откриеш!

Интервюто е взето със съдействието на kidzworld.com, снимки: Instagram/cookwithamber



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град