новини детски

Начало | новини детски | Пясъчен цирк и истински слонове в Бургас

Пясъчен цирк и истински слонове в Бургас

Аз детето | 2010-07-14

3300 тона пясък, преобразен в 20 скулптури ще върне спомените от детството на всеки посетител на трето издание на единствения в България Фестивал на пясъчните скулптури.

Три слона от цирк "Балкански" рекламират пясъчния фестивал в Бургас. Четириногите забавляват посетителите непосредствено до оградата на пясъчното градче. За да се гарантира сигурността на фигурите, неотлъчно до тях ще бдят дресьори. Слоновете ще танцуват, играят футбол и ще се изправят на два крака. Те са любители на здравословното хранене, затова децата могат да зарадват животните, като им занесат моркови, ябълки или прясно окосена трева.
Четириногите ще бъдат в зоната на фестивала всеки ден от 10,30 до 15 ч. "Работното им време" няма да важи при дъждовни дни.

Дълго отлаганото заради дъждовете официално откриване на пясъчния фестивал ще бъде днес (сряда) от 19 ч. В него ще вземат участие актьорите от цирк "Балкански" - клоуни, акробати и жонгльори. Но при проливен дъжд откриването ще бъде отложено.

Община Бургас за трета поредна година организира единствения в страната пясъчен фестивал. Това лято темата е "Цирк". Проливните дъждове през последния месец поставиха на не едно и две изпитания фигурите. Заради невъзможността насъбралата се вода да попива в пясъка, от вчера се оформят пътечки с чакъл, за да не се осуетява достъпа на посетителите.

Тазгодишните пясъчни фигури пресъздават познатите символи и герои от цирковото изкуство и са дело на 22-ма скулптори от Русия, Украйна, Чехия, Латвия, САЩ, Португалия и България.

И тази година пясъчните скулптури ще останат до средата на септември, а цените на билетите са като миналогодишните - 1 лв. за деца и 3 лв. за възрастни.



Коментари
6 коментара

Ани , ,

Публикувано на 14.07.2010

Някой знае ли докога е?

Златиана , ,

Публикувано на 14.07.2010

До кога ще са там?

.... ....., ..... г.,

Публикувано на 15.07.2010

незнам миналата година бяха до 15 септември...

Калоян Колев, 9 г.,

Публикувано на 07.08.2010

до 1 август

Габриела Димитрова, 8 г.,

Публикувано на 15.08.2010

до 15 сентемри

Елиза Kostadinova, 11 г.,

Публикувано на 17.08.2010

до 15 септември са и са супер огромни са и са много красиви аз ходих да ги видя само че три неща не харесах че е много далече че се плаща вход и че те не са направини от пясък ще ви каза че отдоло под "пясъка" има железа които държат склуптората и че не са от пясък а смес от глина и малко ама много малко пясък но пък си засложава да се видят

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град