новини детски

Начало | новини детски | Детска лятна академия в София

Детска лятна академия в София

Аз детето | 2010-07-30

Детска лятна академия в София

От 2 до 31 август 2010 г. в София ще има лятна академия за деца и ученици от 7 до 14 години, организирана от фондация „Св. Пимен Зографски“ и НХА със съдействието на СБХ, НГЧИ, НХГ, СГХГ.

Всеки делничен ден на август, от 9 до 13 и от 14 до 18 часа (с обедна почивка от 13 до 14), в ателиетата и двора на ул. „Шипка“ №1, преподаватели и студенти ще рисуват и ще експериментират заедно с младите участници.

Лятната академия предлага четири образователни модула: академичен; експериментално-творчески; пленер; посещения на музеи и галерии.
Академичният модул включва: съобразени с възрастта, фундаментални знания за историята на изобразителното изкуство, видове и жанрове изобразителни и визуални изкуства, основи на рисуването от натура, принципи на композицията.
Експерименталният модул включва: експериментиране с художествени материали и похвати, уъркшоп панорама, креативни игри за наблюдателност, зрителна памет, въображение.
Модулът „Пленер“ включва: задачи за наблюдение на природни форми; проучващо рисуване – скици; анализ и творческа трансформация на събрания материал; екипен продукт – Еко-алея.
Модул „Посещение на музеи и галерии“ ще се проведе в сътрудничество с музейните експерти. Участниците ще се запознаят с историческия център на София и с основните музеи с национално значение. Ще разгледат експозициите, придружавани от специалисти.

На 30 и 31 август в Ателие №1 на НХА, ул. „Шипка“ №1, на специална изложба ще бъдат показани най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия` 2010“.
На завършилите целия курс ще бъдат издадени свидетелства за участия.

Такси: в таксата са включени разходите за бои и материали:
от 9 до 13 часа – 15 лв. ;
от 14 до 18 часа – 15 лв.
За цял ден – от 09 до 18 часа – 25 лв.
При записване за по-големи периоди – отстъпки от цената.
Такса за целия курс – 350 лв.

Заявки и записване на тел: 988 17 02 – учебен отдел;
Таксите се внасят в деня на записването в Учебен отдел на НХА, ул. „Шипка“№1, ет. 1



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град