любопитно

Начало | любопитно | Празник на децата в риск

Празник на децата в риск

Аз детето | 2006-06-02

Празник на децата в риск

В деня на детето 1 юни, деца рисуваха картини в ретро-трамвая, заедно с включилите се художници. Ретро-трамваят отведе децата в Червената къща, където в присъствието на г-жа Шерин Местан – Председател на Агенцията за закрила на детето, Камелия Тодорова, Игор Марковски и др., бяха раздадени грамотите за първите пет места на децата, участвали в конкурса „Какво е щастието за мен?”. Пет от рисунките са изложени за един месец на отредени за случая билбордове в София и на столичния градски транспорт.
Избраните рисунки ще бъдат публикувани и върху страниците на вестниците, подкрепящи проекта. В Червената къща се състоя търг с торти, които бяха приготвени специално за събитието. Търгът беше воден от Игор Марковски. Събраните средства ще отидат за подпомагане на нуждаещите се деца.
Предвижда се създаването на аудио и видеоклип, който да популяризира инициативата и да спомогне за набирането на средства в помощ на децата с проблеми. Основната цел е набирането на средства за подпомагане на родителски организации, създадени за социална адаптация и интегриране на деца с увреждания (епилепсия, спастична квадрипареза, мозаечно развитие на съзнанието, зрителни и слухови увреждания) в тяхното трудно ежедневие.

Събитията са част от проекта за подпомагане на деца с проблеми. Организаторите ще акцентират върху темите: Деца със здравословни увреждания и тяхната интеграция в обществото; Насилието над децата и детската порнография в интернет; Резервните родители, децата и техните проблеми в постмодерното общество.

Партньори са Столична Голяма Община и г-н Бойко Борисов, кмет на София; Министерство на Културата и г-н Стефан Данаилов, министър на културата; Министерство на труда и социалната политика и г-жа Иванка Христова, зам. министър; Държавна агенция за закрила на детето, с председател Ш. Местан; Съюза на учените, д-р Надя Илиева „БЕЛЛА България”, която подсигури специален коктейл за проблемните деца и др.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град