игри за навън

Начало | игри за навън | Няколко забавни неща, които да направите през есента

Няколко забавни неща, които да направите през есента

Мирела Любенова | 2018-09-28

Няколко забавни неща, които да направите през есента

Есента определено не е забавна като лятото поради една проста причина – няма го безгрижието. Дългите дни вече не са чак толкова дълги, а часовете за забавление стават и още по-малко, когато имаш домашни и уроци. И все пак това не се случва през цялото време. Все още имате и свободно такова, нали? Уикендите например са си почти като лято! И докато се чудите какво точно да правите и как да разпуснете, предлагаме ви няколко идеи за типични есенни забавления. Със семейството, с приятели или пък всички заедно – каквото и да изберете определено есента ще бъде много по-забавна за всички вас!

Отидете на фестивал

През есента също се организират много неща – научни фестивали, литературни фестивали, музикални и още какво ли не. Просто потърсете за вашия град и ще намерите! Дори и да не се интересувате от наука или пък да не харесвате съвсем стила музика, хванете за ръка приятел и отидете заедно. Ще видите колко забавно може да бъде в подходящата компания! Ако пък случайно няма такова нещо – организирайте си сами. Пуснете си музика, отидете на кино или дори си изгответе кратки презентации на тема любими животни или нещо подобно. Ще бъде още по-забавно.

Берете ябълки

Убедени сме, че навсякъде има ябълки, независимо дали живеете в къща или в блок. Защо не ги оберете? По този начин ще помогнете в домакинските задължения във вашия двор. А ако сте в блок попитайте съседите, убедени сме, че няма да имат нищо против. Така ябълките няма да паднат на земята и да се похабят. Още по-хубаво ще е ако след брането дадете по няколко на всеки. Така ще направите света по-добър. А какво да правите с ябълките ли? Ето ви няколко предложения от нас:
Ябълки с ухание на есен
Вкусни и здравословни ябълкови понички
Салата с ябълки и броколи за отличници
Печени ябълки с мед, орехи и канела
Забавни ябълкови хапки

Насладете се на листата

Отидете в парка, в планината или на подобно място и просто наблюдавайте. Ще видите колко красива всъщност е есента. Разноцветни листа, слънце, което не изгаря кожата ти като през лятото, птички – едни се готвят да отпътуват, други просто се наслаждават на деня като вас. Всичко е толкова красиво и така спокойно.

Направете си есенни снимки

В допълнение към горното – направете есенни снимки. Когато има цветни дървета всяка снимка става някак си по-красива. Есента прави всяка снимка по-красива. Дори една обикновена пейка ще стане истинско произведение на изкуството. Ако не вярвате вижте нашия фотопоглед и помнете, че и вие можете да си направите такива снимки и ще се забавлявате много!

Снимки: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град