игри за навън

Начало | игри за навън | Забавления с татко: направете си оригинална люлка

Забавления с татко: направете си оригинална люлка

Аз детето | 2017-07-12

Забавления с татко: направете си оригинална люлка

Няма дете, което да не обича да се люлее – това никой да отрече не смее. Има нещо наистина приятно и забавно в движението нагоре-надолу, което става все по-бързо и по-бързо и накрая имаш чувството, че летиш. Родителите ви често се чудят как успявате да прекарате толкова време на една люлка, пък вие често се чудите как те не могат да разберат колко е хубаво. Има обаче един начин, чрез който освен че ще им покажете колко е хубаво, ще си направите и супер оригинална и интересна люлка, която можете да закачите където решите. Дори и на някое тайно място, където само вие ще си знаете и люлката ще е свободна винаги за вас. Да не говорим пък за допълнителния бонус: много забавно прекарано време в майсторене с татко, а защо не дядо или дори по-големия ви брат. Готови ли сте да си направите супер готина скейтбордова люлка?

За тази люлка обаче ще трябва да си направите и един сериозен пазар. Няма как да стане с подръчни материали, но пък това също си е част от забавата: може дори да научите нещо интересно за ремонтите и майсторенето на други още по-интересни неща. Така, сега запомнете, че ще ви трябват:

  • скейтборд
  • здраво въже за катерене – обърнете внимание на опаковката и точно до колко килограма издържа
  • 2 метални кукички
  • бормашина
  • две достатъчно големи и дебели пръчки
  • отвертка

Всички тези неща можете да намерите в железарията и магазините за ремонт и за дома.

Накрая е време и забавата с татко да започне!

Първото, което трябва да направите е да махнете колелата на скейтборда, така че да остане само една плоска дъска. Това става лесно, можете и сами да го направите. Вземете малка отвертка и просто отвинтете винтчетата от двете страни на колелата.

После възрастният ви помощник трябва да пробие четири дупки в дъската. Това естествено можете и вие, но само с негова помощ и под негов надзор. Дупките трябва да са две от едната страна и две от другата, като трябва да са и на няколко пръста разстояние от ръба на дъската. Големината им трябва да е колкото дебелината на въжето. Дупки пробийте и на двете пръчки или дъски (не сме сигурни как се наричат тези точно). По една от всяка страна!

Накрая идва и ред на сглобяването! Разрежете въжето на две. Малко ще е трудно, защото е направено да не се къса, но татко знае как. След това го прокарайте през двете дупки на скейтборда. Едното от едната страна, а другото от другата. Важно е накрая краищата му да стърчат нагоре. Ето така!

Хубаво ще е и да го завържете на възел, за да е по-сигурно. След това прекарайте въжетата и в дупките на двете дъски. Едната от едната страна, а другата от другата и отново вържете възли, но този път отгоре и от долу. Също така внимавайте дъските да се озоват по средата на дължината на въжето. Това всъщност ще са дръжки, за по-лесно и безопасно люлеене. Накрая прикрепете всичко това към металните кукички, отново със здрави възли. Не гарантираме, че сме експерти по възлите, но при нас така се получи наистина здраво и издръжливо.

Това е! Сега остава да закачите готовата скейтбордова люлка на някой здрав клон и да се люлеете, люлеете и люлеете колкото ви е кеф. Естествено имайте предвид, че е хубаво люлката да не е на голямо разстояние от земята, защото винаги има възможност нещо да се скъса или развърже и в такъв случай е добре да не падате отвисоко. Въпреки това нашата все още издържа, а се използва всеки ден по много!



Коментари
1 коментар

Симона Тодорова, 13 г.,

Публикувано на 13.07.2017

Ще се получи страхотна люлка!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град