малък готвач

Начало | малък готвач | Ябълки с ухание на есен

Ябълки с ухание на есен

Мирела Любенова | 2017-10-23

Ябълки с ухание на есен

На какво ухае за вас есента? Ситен дъждец, печена тиква с орехи, печени орехи и кестени или всички тези аромати слети заедно? Тази есен на нас ни ухае на едни прекрасни пълнени ябълки! Те са вкусни, сочни, крехки и се приготвят лесно. Толкова лесно, колкото вятърът може да отнесе в полет едно красиво червено или жълто есенно листо. Те ще накарат дома ви да замирише на най-красивите есенни аромати, които всеки от семейството си представя и ще направи вечерята за всички най-прекрасното време от деня. Ще бъде една приятно ухаеща есенна вечер, в която слънцето навън и топлото лятно време никак няма да ви липсват!

За тези ароматни ябълки ще ви трябват:

  • 3 ябълки
  • карамелени бонбончета или пък млечен шоколад
  • канела
  • щипка захар

Ще ви трябват също така:

  • лъжица
  • тавичка
  • половин чаша вода
  • нож

Как се приготвят:

Първо трябва да ви кажем, че ние използвахме зелени ябълки, защото според нас техният леко кисел вкус се съчета идеално с останалите съставки, но естествено вие можете да използвате и друг сорт, който ви харесва или имате вкъщи.

Първото, което трябва да направите разбира се е хубаво да измиете ябълките. Надяваме се няма нужда да ви припомняме, че всеки плод или зеленчук, който ще ядете трябва да се измие. След това ги подсушете леко с кърпа или кухненска хартия и с помощта на ножа внимателно ги разделете на две половини. Ако не сте сигурни, че ще успеете да направите това, то помолете някой за помощ. Няма как да ви откаже.

След това идва и по-лесната част. С помощта на лъжицата издълбайте ябълката. Но не цялата. Издълбайте само там където се намират семките, по средата. Там е достатъчно, защото иначе ами... ябълката просто ще изчезне. След това сипете в подходяща за печене тавичка половин чаша вода, отгоре наредете ябълките. Поръсете ги с канела, толкова колкото ви харесва, а в издълбаната част поставете карамелени бонбончета или пък 3-4 парченца млечен шоколад. Може пък и просто няколко лъжички мед – изборът е ваш. Накрая печете около 20 минути на 200 градуса.

След 20 минути изключете фурната и изчакайте малко ябълките да изстинат. След това извадете и просто си ги хапнете. Прекрасно, нали? А есенното ухание ще усетите още докато се пекат. Това е! Тази година есента ще ухае на вкусни пълнени ябълки.

Опитайте и още от нашите вкусни рецепти с ябълки:
Печени ябълки
Печени ябълки с мед, орехи и канела
Салата с ябълки и броколи за отличници
Вкусни и здравословни ябълкови понички



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град