новини детски

Начало | новини детски | Новата детска книжка на Сотир и Пенко Гелеви е пълна с красиви илюстрации и интересни приключения

Новата детска книжка на Сотир и Пенко Гелеви е пълна с красиви илюстрации и интересни приключения

Аз детето | 2016-10-27

Новата детска книжка на Сотир и Пенко Гелеви е пълна с красиви илюстрации и интересни приключения

В края на месец октомври издателство „Ентусиаст“ публикува илюстрованата детска книга „Илийчо, Август и Гергин“. След успеха на комиксите за деца отличеният с националната награда „Константин Константинов“ в категория „Илюстратор“ художник Пенко Гелев и брат му Сотир Гелев създадоха детска книжка, в която разказаха увлекателната история на малкия Илийчо, мърколака Август и новия им приятел Гергин. Перипетиите на тримата герои са представени в дванайсет вълнуващи и изпълнени с приключения глави, придружени с красиви илюстрации, които правят изданието още по-ценно и желано.

„Илийчо, Август и Гергин“ разказва пълната история за необикновеното приятелство на малкото момче, което не се страхува от нищо, с неговия верен спътник – мърколака Август. Всичко започва, когато семейството се премества да живее в нова къща. Така Илийчо и сестра му най-после си имат свои собствени стаи. Но стаята на малчугана не е обикновена, защото под кревата живее истински мърколак. Илийчо го нарича Август, двамата бързо се сприятеляват и всеки ден се превръща в страхотно приключение.

Август е най-добрият приятел, за когото едно малко момче може да мечтае – той прави магии и винаги се притичва на помощ, когато Илийчо има нужда. Двамата заедно овладяват изкуството на „левитатиката“, чрез която могат да разменят местата на пода и тавана, измислят страхотен подарък за рождения ден на майката на Илийчо и дори предприемат смело пътешествие до морето, като използват една морска раковина за врата във времето и пространството.

Един ден майката на Илийчо се прибира с кошница с плосък капак и вади от нея бял котарак с дълга козина, дебел корем и розов нос. Той се казва Гергин и става новият съквартирант на двамата приятели. И макар котаракът да дава вид, че спи почти непрекъснато, той все пак участва в невероятните истории по свой собствен начин.

Илюстрациите от книгата „Илийчо, Август и Гергин“ бяха представени за първи път пред публика по време на пролетния панаир на книгата. На специално събитие-изложба Пенко и Сотир Гелеви разкриха, че предстои публикуването на детска книга с историята на Илийчо и Август и представиха на почитателите прекрасните илюстрации от бъдещото издание.

Героите от комикса „Илийчо и Август“ станаха известни сред децата и техните родители още през 2014 г., когато беше публикувано първото издание от поредицата. Комиксът беше представен по време на първата по рода си международна комикс изложба, проведена в София. „Илийчо, Август и седемте джуджета“ е вторият комикс на двамата братя Сотир и Пенко Гелеви, които тази година станаха носители на наградата на Литературен клуб „Перото“ в категория „Детска литература“.

Популярността на произведенията на двамата братя е резултат от таланта и успешния им тандем, позволили им да реализират съвместно едни от най-запомнящите се анимационни и игрални филми у нас, както и сериали за деца и комикси.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град