приказки от деца

Начало | приказки от деца | Незабравимите приключения на Пипи

Незабравимите приключения на Пипи

Светла Церовска | 2016-08-31

Незабравимите приключения на Пипи

Запознайте се с Пипи. Цялото ѝ име е Пипилота Виктоалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългия чорап. Дъщеря е на Ефраим Дългия чорап, негърски крал на остров Корекоредут, който е бил захвърлен там при силна буря в морето. Преди да се озове на острова, господин Дългия чорап изпраща дъщеря си, нейната маймунка и кон във вила Вилекула в Швеция. Точно тук започват приключенията на Пипи, защото тя не е обикновено момиче.

Запознава се с Томи и Аника, които живеят в съседната къща. Отивайки на училище те разбират, че някой се е нанесъл във вила Вилекула. Много се радват, защото искат да има с кого да си играят. След училище решават да проверят кой е влязъл. Те виждат момиченце с щръкнали плитки, което спи дълбоко с крака върху възглавницата. От този момент те стават най-добри приятели и се впускат в най-различни приключения. Едно от тях е когато Пипи, Томи и Аника влизат в магазин за бонбони и изкупуват всичко в него, а накрая дават бонбоните и другите лакомства на децата в градчето. След това отиват в магазин за играчки и понеже Пипи е много богата, купува на всички по една свирка. Нареждат се на стълбите срещу магазина и започват да свирят по команда на Пипи. Двамата полицаи Клинк и Кланк едва успяват да спрат тази дандания.

Един ден, около обяд, една госпожа от социалните служби вижда на балкона на вила Вилекула маймунката, господин Нилсон. Решава да провери кой се е нанесъл, влиза вътре и заварва Томи, който се е качил на шкафа до дивана, Аника, която язди коня на Пипи, а самата Пипи се е качила на масата и упражнява странен танц. Госпожата веднага иска да се запознае с родителите на Пипи и да разбере защо не ходи на училище. Пипи отвръща, че не са ѝ нужни родители, защото може прекрасно да се грижи за себе си. Госпожата от социалните служби настоява Пипи да отиде в детски дом и да започне да ходи редовно на училище, да учи математика и четене, но Пипи я прекъсва, казвайки, че няма да ходи на такова училище – мъчилище. Жената обяснява, че ако Пипи не се подчини, ще повика двама полицаи за да я изведат от дома ѝ. Пипи естествено не се подчинява и на следващия ден Клинк и Кланк, двамата полицаи, отиват във вила Вилекула и нареждат на Пипи да тръгне с тях към детския дом, но тя категорично отказва. Клинк и Кланк започват да я гонят, а Пипи се качва чак на покрива. Те я последват по една подпряна на покрива стълба. Преди да се усетят Пипи вече е слязла и махнала стълбата. Полицаите започват да молят Пипи да върне стълбата и да се разберат мирно за детския дом. Накрая тя ги съжалява и поставя стълбата. Когато полицаите слизат Пипи им показва, че наистина може да се грижи за себе си като вдига коня си с една ръка. Служителите на реда си тръгват бягайки, уплашени от най-силното дете.

В края на книгата бащата на Пипи се връща във вила Вилекула за да види дъщеря си и тя му споделя една своя идея – да направи собствено училище, тъй като никак не одобрява съществуващото. Но това няма да е обикновено училище, защото, както вече казах, Пипи не е обикновено дете. Вместо математика ще има пресмятане на шоколади, които после задължително трябва да бъдат изядени; вместо физкултура ще има бързо разопаковане на бонбони, които отново трябва да бъдат изядени; вместо домашен бит и техника децата ще изучават правене на домашен сладолед, а както се досещате после той бива изяден. Биологията ще бъде заменена със засаждане на близалки, а химията с експерименти за най-вкусен шейк. Децата задължително ще имат всеки ден час по търсене на съкровища, а този, който намери съкровището ще бъде възнаграден с една седмица допълнителна ваканция. Тези часове ще се провеждат 3 месеца в годината, а останалите 9 децата ще са във ваканция. Естествено, че Пипи ще бъде главен учител в това училище и ще отговаря за измислянето на различни игри, а Томи и Аника ще бъдат нейни помощници. Бащата на Пипи веднага се съгласява и казва, че децата в това училище ще бъдат най-щастливи на земята, а Пипи се чуди защо никой досега не се е сетил за тази гениална идея.

Харесвам Пипи, защото е много смешна, забавна, нестандартна и добра към всички.

Участва в конкурса на „Забавното четене“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град