приказки от деца

Начало | приказки от деца | Как малкият принц остана на Земята

Как малкият принц остана на Земята

Василена Бобева | 2016-08-30

Как малкият принц остана на Земята

Малкият принц реши да остане на Земята, защото му харесваше да има приятел, да има с кого да разговаря, да се смее и да се забавлява. Той не искаше да живее сам. А неговата звезда, там на небето, щеше да стои и да го чака. И ако един ден реши да пътува, да отиде на екскурзия до астероид Б 612, щеше да го направи заедно със своя добър приятел.

А какво е станало с овцата и цветето? Те са още там. Малкият принц измисли начин да се грижи за тях от разстояние, като им изпращаше положителни мисли и всеки ден не пропускаше да разговаря с тях. Така всички бяха доволни и щастливи.

Промених края на „Малкият принц“, защото историята е интересна, но свършва тъжно с раздяла. А раздялата между приятели винаги е тъжна. Аз имам приятел, който се казва Борко. Той живее и учи в друга страна и е трудно когато се разделяме всяка есен. И двамата чакаме с нетърпение лятната ваканция, за да играем и да се забавляваме отново заедно. След два дни той отново си заминава. Затова не искам малкият принц да отпътува за своята планета и приятелите да се разделят.

Участва в конкурса на „Забавното четене“



Коментари
2 коментара

veselina kasheva, 9 г.,

Публикувано на 22.10.2016

tazi prikazka e prakrasna za decata

veselina kasheva, 9 г.,

Публикувано на 22.10.2016

suyper

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град