малък готвач

Начало | малък готвач | Неочаквано, но вкусно – интересна рецепта за ледени близалки, която намерихме в ТикТок

Неочаквано, но вкусно – интересна рецепта за ледени близалки, която намерихме в ТикТок

Аз детето | 2020-07-27

Неочаквано, но вкусно – интересна рецепта за ледени близалки, която намерихме в ТикТок

Винаги сме смятали, че ТикТок е предимно за забавление – смешни котки, танци и разни други такива неща, които са забавни, но няма какво да се научи от тях. Е, ако и вие сте мислили така – сгрешили сме. Вече все по-често от приложението могат да се научат и полезни неща, като някоя вкусна и разхлаждаща рецепта, която всъщност изглежда елементарно лесна и дори е логично да се сетиш сам да си я направиш, но ето че човек не може да се сеща за всичко. Точно една такава рецепта ще ви предложим сега. Видяхме я в ТикТок и отначало си мислехме, че няма да се получи нищо. Но след като ни беше пусната и предлагана още няколко пъти, накрая се предадохме и я направихме. Оказа се много лесна, но пък вкусна и освежаваща, така че опитайте и вие тези интересни ледени близалки.

За тях ще ви трябват само форма за близалки (ако нямате такава може да ползвате и чаши и дървени шишчета), любимите ви желирани бонбони, които да купите готови или пък като нас да си приготвите по тази рецепта, както и 500 мл сок от портокал и 500 мл сок от ананас.

Приготвянето е много лесно! Във всяка форма (или чаша) поставяте по едно или две желирани бонбончета. После пълните до половината със сок от портокал, а после допълвате и със сок от ананас. Накрая поставяте шишчето или специалния капак от формата и оставяте във фризера за 3-4 часа да се замразят.

Това е! Много лесно, но стават уникални ледени близалки!

Опитайте още:
Шантави ледени близалки с диня и киви
Сладка динено-ананасова скрежинаКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град