фокуси

Начало | фокуси | Най-добрият фокус със зарчета

Най-добрият фокус със зарчета

Аз детето | 2016-05-03

Най-добрият фокус със зарчета

Числата са навсякъде около нас: в магазина, на улицата, на училище (особено там), у дома. Използваме числата, за да видим дали този е автобусът, който ни трябва и дори за да кажем колко е часът. Тогава за никого не е изненадващ фактът, че в историята на човечеството числата заемат особено място. С тях дори могат да се правят фокуси, които можете да показвате навсякъде, по всяко време и пред всякаква публика без проблеми. Дори и когато не сте подготвени, защото за подобен вид фокуси не е необходим почти никакъв реквизит, няма нужда от репетиции или дори сръчност. Просто трябва да имате добра памет и да знаете как се прави. Има много и най-различни фокуси с числа, но този особено много привлече нашето внимание, затова сега го предлагаме и на вас.

Представете си следното: както си седите и си говорите в училище в междучасието изведнъж изваждате три зарчета и казвате на всички, че ще им покажете много любопитен фокус. Молите най-заинтригувания от съучениците ви да хвърли трите зарчета, но не заедно, а едно по едно и да запомни числата, които са се паднали. Най-добре да ги запише, но в никакъв случай вие не трябва да ги виждате. Чрез вашите невероятни способности вие ще ги познаете и то с точност до 100 процента.

След като числата са записани, помолете приятеля си да посмята малко. Все пак сте в училище. ;-)

1. Кажете му първото число да умножи по две и към получения резултат да прибави пет.
2. След това полученото число да умножи по пет и да събере с полученото второ число от зарчето. Този резултат да умножи по 10.
2. След това да събере полученото число с показанията на третото зарче. След това да ви каже и крайния резултат и да чака магията. Представете си какво ще е учудването му, след като само след няколко минути вие кажете точните показания и на трите зарчета.

Това направо си плаче и за една шестица по математика.

Но как става? Тайната е много проста: в края на голямото смятане, когато ви кажат крайното число, всичко което трябва да направите е да извадите от него 250. Ще се получи резултат с три цифри – това са и трите цифри, които зарчетата са показали. Просто и лесно!

Важен съвет от нас: Ако случайно не познаете отговора, уверете се, че вашият приятел не е объркал някъде сметките. За да избегнете това, можете да го помолите да ползва калкулатор, също така не забравяйте да повторите няколко пъти кое с кое да събере, умножи, защото е малко дълго. Но пък е страхотно накрая и най-важното забавно.

Вижте още:
Ще позная кога си роден – забавен фокус с числа
Има ли разлика между число и цифра?



Коментари
1 коментар

Алекс Белотинска, 10 г. г.,

Публикувано на 10.08.2016

Стана ми интересно ме стана и реших да го опитам. Мислех си, че ще се получи и стана! Това е супер фокус! Ще го покажа разбира се!♥♡♥

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град