фокуси

Начало | фокуси | Мистерията с изчезналия чорап

Мистерията с изчезналия чорап

Аз детето | 2016-04-14

Мистерията с изчезналия чорап

Предлагаме ви един доста интересен фокус, който професионалистите причисляват към типа „приложна магия“. На практика повечето фокуси са такива, те разчитат главно на вашите възможности, затова се нарича и „приложна магия“. Другите, които не са част от тази група, разчитат повече на оптичните илюзии. Чудесен пример за такъв фокус е скриването на Статуята на свободата – той разчита само на илюзията и малко от артистичните заложби на фокусника. За него повече можете да прочетете тук. Сега нека се върнем към нашия фокус. Този фокус определено ще впечатли всички, защото се занимава с един обикновен проблем от деня на много хора. Измислен е от един фокусник, който така и не разкрива нито истинското си име, нито лице. Той просто показва и описва интересни фокуси в блога си и толкова. Никой не знае кой е и откъде е, защото според него магията е по-важна от личността.

Въпросният анонимен маг, както и ние, винаги се е чудел къде отиват чорапите от пералнята му. Как така слага 4 чорапа, два в чифт, а после изважда два, къде са отишли другите, да не би и те да владеят фокуси? Знаем, че всеки е преживявал подобна загуба, когато извади прането от пералнята и установи, че някои от чорапите са изчезнали. Сигурни сме, че всеки от вас има поне един-два самотни чорапа в шкафчето си, които тъгуват за изчезналия си партньор. Но къде се е дянал той – никой не знае – мистерия. Този фокус няма да помогне съвсем за разрешаването на проблема, но пък е оригинален и много забавен за всички.

Както казахме, фокусът е от типа „приложна магия“, затова трябва да бъдете готови за малко подготовка на реквизит и тренировки преди да го представите, но пък после ще смаете всички. За реквизита ще ви трябват един чорап, може би от онези самотните, те ще се радват да участват, два картона, ножица, тиксо и принтиран този шаблон на лист. Ако пък не ви се принтира, можете просто да го нарисувате с молив, не е кой знае какво, но е доста ефектно.

След като имате шаблона, го оставете настрани. След това свийте единия картон на цилиндър и залепете ръба му с тиксо, така че да не се разгъне. След това от другия картон изрежете една съвсем мъничка лентичка с широчината на малкия ви пръст и също я сгънете на цилиндър. Залепете и него с тиксо и след това залепете малкия цилиндър вътре в големия, но така, че отворът на малкия да е достъпен за вас, без да се вижда много. Може би преди това е добра идея да опитате дали ще успеете да вкарате малкия си пръст в малкия цилиндър и той да е достатъчно удобен, но и да не пада от ръката ви. Напъхайте чорапа в големия и можете да започнете тренировката.

Знаете, че е добре преди това да кажете няколко интересни думи, да се представите на публиката, но за това няма да ви даваме идеи, ще се справите сами и то отлично. Само не забравяйте да им изтъкнете проблема с чорапите и че имате вълшебен цилиндър за тази работа. След това сложете цилиндъра на пръста си. Ето тук идва най-важното, много е важно да не дадете никаква възможност на зрителите да го видят, те трябва да виждат само шаблона с чорапите. Затова е добре да хванете листа преди те да дойдат и да свиете малкия си пръст в цилиндъра иззад листа, докато го сгъвате. След това им обяснявате какво предстои и също толкова внимателно сгъвате листа отново под формата на цилиндър, като се стараете този с чорапа да застане вътре в хартиения без никой да го види. След това просто казвате магически думи, вадите чорапа от скрития цилиндър, но ако никой не знае че е там, ще изглежда така все едно го вадите от хартията и готово. Трябва известно време тренировки, за да видите как е най-добре да се направи, но пък усилията ще си струват.

Успех и шашнете всички!



Коментари
2 коментара

Varban Malkia boza, 9 г.,

Публикувано на 26.05.2016

mnogo iskam da naprqva fokos sas chorap

Елиза Балева, 10 г.,

Публикувано на 06.11.2016

МНОГО ИНТЕРЕСЕН ФОКУС!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град