фокуси

Начало | фокуси | Вълшебното число – прост, но ефектен фокус

Вълшебното число – прост, но ефектен фокус

Аз детето | 2016-03-28

Вълшебното число – прост, но ефектен фокус

Най-готините и изненадващи фокуси винаги са били прости и без специален декор и други инструменти. Най-впечатляващите от тях са тези с числа, в това ни убеждават и старите, и новите световноизвестни фокусници. Точно затова всеки уважаващ себе си магьосник, независимо от възрастта си и дали е начинаещ или не, трябва да знае поне три-четири фокуса с числа. Вярно, че когато повечето от нас чуят числа, смятане или математика малко се стряскат, защото за някои от нас тя е доста сложна и необятна. Но не бива да се стряскате от този фокус, той е много лесен, а пък можете да впечатлите всеки с него, дори и учителката си по математика. ;-)

Като всеки добър фокусник обаче ще трябва да си намерите и верен асистент. Най-добрия си приятел, на когото вярвате безрезервно и за когото сте сигурни, че няма да издаде тайните ви. Той ще е вашият ученик и асистент, на когото ще разчитате винаги, включително и за този фокус. За него ще ви трябва и един калкулатор и разбира се, човек на когото да го представите. В случая наистина е добре публиката ви да се състои от не повече от двама. И така нека да започваме.

Как се прави:
1. Кажете на асистента ви да си намисли едно число между 1 и 100 и да не го казва на никого.
2. С помощта на калкулатора умножете възрастта си по две, към полученото число прибавете пет, умножете по 50 и извадете от полученото число 365.
3. След това запомнете това число и дайте калкулатора на асистента ви. Но нека преди това той да прошепне намисленото число на публиката ви. След това под зоркия ѝ поглед нека полученото от вас число асистентът да събере с намисленото от него и след това резултатът да събере със 115.
4. Ако сте направили всичко точно, първата част на полученото число трябва да е възрастта ви, а втората част числото намислено от асистента ви, което публиката ще има да се чуди как сте познали!

Опитайте още:
Ще позная кога си роден – забавен фокус с числа
Фокус само за математически гении



Коментари
3 коментара

Атея , ,

Публикувано на 06.04.2016

Интересно, дано се получи, и ще ви кажа дали е станало. Мерси все пак

Атея , ,

Публикувано на 06.04.2016

получи се, супер е

Hristo Stoqnov, 14 г.,

Публикувано на 30.06.2016

Radvam se che nauchih 2,3 fokusa

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град