любопитно

Начало | любопитно | Най-бързата бяла жена разказа за любимите си книги в Столична библиотека

Най-бързата бяла жена разказа за любимите си книги в Столична библиотека

Аз детето | 2009-03-24

Най-бързата бяла жена разказа за любимите си книги в Столична библиотека

Европейската ни шампионка Ивет Лалова беше гост на Столична библиотека на 19 март 2009 г., в инициативата “Книгата, която промени живота ми”. Там тя се срещна с малките си фенове, които я класираха на една от челните позиции в класацията си за любими известни личности.
Оказа се, че чаровната лекоатлетка е страстен фен както на спорта, така и на книгите. Тя разказа на децата, че винаги е предпочитала компанията на интересна и увлекателна книга, вместо на някое телевизионно предаване.
Ивет сподели още, че въпреки натоварената си от тренировки програма, винаги намира време, което да отдели на книгата.

Още на 5 годишна възраст по-голямата сестра на усмихнатата спринтьорка я научава да чете. Припомня си, че в детството любими са й били книгите-игри. Днес Ивет се увлича по фантастиката, но най-много обича да чете автобиографии на известни и силни личности. Разказа, че те й помагат да преодолява трудните моменти, защото във всяка една от тях тя намира смисъла да продължи да се бори с проблемите и да гледа напред. Най-силно впечатление е оставила в съзнанието й биографичната книга за живота на колоездача Ланс Армстронг. Тя е помогнала на българската спортистка да преодолее стреса и болката след тежка травма на крака, да я активира и устреми към победа.

С чаровната си усмивка и приятелско отношение Ивет много бързо скъси дистанцията между себе си и децата. Последва вълна от разнообразни въпроси, които не притесниха ни най-малко лекоатлетката – кой е любимият й парфюм, има ли мания по обувки, помни ли първата си целувка, спортът ограбил ли е детството й и др. На въпроса какви три желания би си пожелала Ивет сподели, че най-голямата й мечта е да стане олимпийска шампионка, пожела си семейството и хората, които обича да са живи и здрави и щастие за всички деца по света.

Срещата приключи с много автографи и уговорка за нова, когато Ивет вземе олимпийското злато. А за това освен всички деца, палци ще й стискаме и ние!

Резултати от анкетата за деца и юноши “Книгата, която промени живота ми”
Столична библиотека обявява конкурс за рисунка и литературна творба
Конкурс във връзка с деня на Земята



Коментари
1 коментар

Радостина , ,

Публикувано на 01.04.2009

Ивет Лалова е най великата артиска по лекаатлетика "бягяне"тя е велика жена

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град